Crònica del concert d’Enric Montefusco al Cruilla XXS

Crònica del concert d’Enric Montefusco al Cruilla XXS
5 (100%) 1 vote

El Festival Cruïlla va oferir, dins la seva programació, el concert d’Enric Montefusco. Un cantautor que ha canviat l’estil de música del grup Standstill, que es movia entre el hardcore i l’underground, per un tipus de música de caire més íntim.

Enric Montefusco va cantar cançons del seu primer disc, Meridiana, i del segon, Diagonal. Cançons que reflecteixen el que ha viscut els darrers anys i que intenten explicar-ho.

Enric Montefusco arriba al Cruïlla XXS amb un concert íntim i pensat pels seus fans

Va obrir el concert amb Todo para Todos, una cançó que sembla un himne personal i que el públic, que també l’ha adoptat com a propi, va acabar corejant. El concert el va tancar amb la mateixa cançó després de la insistència del públic perquè Enric Montefusco fes un bis.

Enric Montefusco és la demostració de què tot cantautor té el seu públic. Algú que escolta les cançons i se les apropia.  Malgrat una veu amb limitacions, que es mou entre el recitat i el cantat, entre el xiuxiueg i el crit ofegat, Enric Montefusco aconsegueix que el públic se senti identificat amb el que canta.

Entre cançó i cançó va voler compartir amb nosaltres per què cantava, per què era tan important per a ell… i com li agradava veure que tot allò que ell componia trobava algú que s’hi identificava. Li semblava reconfortant saber que no estava sol, que hi havia més gent que se sentia com ell.

Les seves cançons parlen d’ell mateix, dels seus records, del que està vivint ara, d’allò que l’impacta… i, sovint, en les seves lletres, hi apareixen referències al futbol… que el públic aplaudeix. L’esport de masses per excel·lència també és aquí un lligam entre el músic i qui l’escolta.

Malgrat les mesures de seguretat del COVID-19, amb separació entre el públic i distància amb l’escenari, el concert va ser molt íntim. Enric Montefusco, sol amb les guitarres, va saber connectar amb un públic que ja venia predisposat a passar una bona estona.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *