Crítica: Aüc

Nota: 8 sobre 10

La Cia Impuxibles presentava dijous dia 6 de Juliol, la primera prèvia del seu nou espectacle Aüc, dirigit per Carla Rovira. Un espectacle que parla sobre la violència sexual cap a les dones i que reflexiona sobre els diferents motius, les causes i les conseqüències que genera.

Aquest espectacle és un muntatge especial, diferent, únic, trencador, que planteja des de moltes maneres, el que provoca aquest tipus de violència. És un crit reivindicatiu, cap a la denúncia, però també és ràbia, sofriment i tendresa poètica. On la música, el so, el moviment actiu i la dansa, tenen especial protagonisme, però on també hi ha lloc a la paraula.

És impressionant veure com cada una de les actrius, Olga Lladó, Júlia Barceló, Maria Salrich i les mateixes creadores, Clara Peya i Ariadna Peya, experimenten i transmeten, cada una a la seva manera, la seva experiència de primera mà com a intèrprets.

Per una banda és un crit potent, dur i molt directe, cap el sofriment de les víctimes, la ràbia acumulada, el pes, la incomprensió i el xoc emocional que comporta aquest acte de violència. La dansa i el moviment produïts a través de les coreografies intenses, clares i tan excepcionals de la coreògrafa Ariadna Peya, que expressen amb total intensitat les emocions i sentiments d’aquesta brutal experiència.

Aüc juga visualment, emocionalment i textualment amb les emocions dels seus personatges, però també de les seves actrius. Aquestes també donen la seva visió des de fora, com actrius, en certs moments de l’espectacle. Sempre pretenent ser molt clares i versemblants amb el què expliquen.

Per una altra banda, la feblesa i la fragilitat de la víctima també hi és expressada, a través del patiment de la seva ànima i la seva manca de llibertat derivada d’aquest delicte. És aquí on entenem a través de la delicada música, la potència del so electrònic tan innovador i les explicacions tan acurades de la pianista i compositora Clara Peya, el dolor que aquest fet comporta. És meravellós veure com Clara Peya passa de tocar unes melodies delicades a interpretar amb una baqueta i sons electrònics, seqüències rítmiques tan impactants, així com també de ballar les coreografies d’Ariadna Peya.

Aüc és un espectacle impactant i molt profund, que des del primer moment provoca un xoc a l’espectador, ja que que et transporta a un lloc “incòmode” però molt interessant, des d’on pots experimentar i viure molt d’aprop l’interior d’aquest món tan tèrbol.

espectaculos barcelona

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *