Crítica: El despertar de la primavera

Crítica: El despertar de la primavera
5 (100%) 2 votes

Nota: 9 sobre 10

Aquest dimarts dia 10 d’Abril es va estrenar al Teatre Victòria, El despertar de la Primavera, un musical que es va representar al Teatre Gaudí de Barcelona l’any 2016 amb molt d’exit per part de la crítica.

Basat en el llibre homònim de Frank Wedekin publicat el 1890 (Frühlings Erwachen), que parla sobre l’adolescència i la descoberta del sexe.

El canvi més significatiu que hi ha hagut en aquesta reposició ha estat sobretot la posada en escena. El Teatre Victòria és un teatre a la italiana, per tant el musical ha passat de ser representat a quatre bandes, a un teatre a la italiana.
Aquí l’escenari és més gran i la posada en escena més espectacular.

A “El despertar de la primavera” ens trobem amb l’Alemanya del segle XIX

La història transcorre a Alemanya durant l’any 1890. Una època on els adolescents alemans vivien reprimits i no sabien res sobre sexe ni com es “feien els fills”. No hi havien escoles mixtes, per tant les noies i els nois tampoc coincidien gaire.

L’argument de l’obra gira entorn la visió de la vida que els transmeten les famílies i l’escola als nois i noies adolescents d’unes escoles catòliques molt conservadores. Durant l’espectacle podem veure com cada un d’aquests nois i noies descobreix a la seva manera “la primavera”. L’arribada de l’amor, el sexe i els problemes que tot això comporta.

Afegint també la pressió dels pares amb els estudis dels seus fills i la importància de l’aparença. Tan és així que en un primer moment  aquest musical es va prohibir.

Talent, complicitat i energia a l’escenari del Teatre Victòria

Pel que fa als actors de “El despertar de la primavera” que són molt joves, la majoria segueixen sent els mateixos que l’altra vegada tot i que s’han incorporat noves cares com Clara Altarriba, alternant del personatge de Ilse Newman, Guido Balzaretti com a alternant de Hanschen Rilow o Rosa Vila com a personatge adult. Tots amb un talent, tant interpretatiu com vocal, que no deixa de sorprendre per la seva joventut.

A banda dels actors, que tenen un gran talent i transmeten una energia espectacular, es troba a faltar una mica el punt de proximitat que aportava el muntatge del Teatre Gaudí. S’ha perdut una mica la complicitat amb el públic que dóna l’espectacle en els moments més potents, musicalment parlant, que un teatre a quatre bandes pot donar. Tot i així, segueix sent un espectacle que impressiona per la seva història i la seva música.

Un musical amb música d’estil Rock, trencadora i molt reivindicativa

La música és reivindicativa, potent, trencadora, però també molt emotiva i sensible. D’estil rock, que enganxa a l’espectador al moment.  La banda, toca en directe i sempre és molt present a l’escenari com a recolzament de l’acció.

El despertar de la primavera és un musical molt recomanable d’anar a veure. Fins al 29 d’Abril!


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *