Crítica: La Tienda de los Horrores – Una superproducció pensada per triomfar (també) a Madrid

Crítica: La Tienda de los Horrores - Una superproducció pensada per triomfar (també) a Madrid

Valoració: 8 de 10

La Tienda de los Horrores és l’última producció d’Àngel Llàcer i Manu Guix, després del gran èxit de La Jaula de las Locas que varem veure a Barcelona durant la temporada passada.

Aquesta vegada, es tracta d’una comèdia musical a ritme de soul, rock & roll, funky i motown, protagonitzada per Marc Pociello, José Corbacho, Diana Roig, The Sey Sisters i Ferran Rañé.

La Tienda de los Horrores, un musical a ritme de soul, rock, funky…

La producció, en general, està a l’alçada del que s’espera d’ella i parteix de tots els referents anteriors que es tenen tant en teatre com en cinema. Utilitza una Il·luminació i efectes atraients, una sonorització i una posada en escena potents, una escenografia resolutiva a tres nivells a l’estil del musical Rent, i un repartiment de luxe.

El text ha estat revisat, traduït i adaptat per Marc Artigau, i la música adaptada per Manu Guix. L’escenografia la firma Enric Planes i Carles Piera, la il·luminació és d’Albert Faura i el disseny de so de Roc Mateu.

No obstant, hi ha algunes coses que trontollen, com ara la resolució estètica del vestuari dels personatges del repartiment (que fa mal als ulls i no té coherència amb la resta de la producció), el paper d’aquests secundaris en la pròpia producció més enllà de la seva funció musical, i el fet que sigui tota l’obra en castellà sent un repartiment 100% català. Això fa evident la pretensió de La Tienda de los Horrores és ser representada a Madrid, i alhora el poc reconeixement que li donen al teatre fet en català (i tot el que això comporta).

Diana Roig i Marc Pociello, dues veus impressionants

En aquesta versió de La Tienda de los Horrores destaquen les magnífiques veus dels dos protagonistes, en Marc Pociello i la meravellosa Diana Roig, com també les veus i interpretacions de la resta del repartiment on cal senyalar les The Sey Sisters, i Raquel Jezequel (una de les millors veus actuals del país de qui agrairíem més protagonisme). Tot i que Marc Pociello fa una molt bona interpretació tant musical com actoral, es troba a faltar i sorprèn que no hi sigui Xavi Duch, com estava previst inicialment.

Ferran Rañé està correcte amb un personatge que li escau d’allò més, i José Corbacho es posa el públic a la butxaca des de la seva primera aparició; un gran encert haver-lo triat a ell. Manu Guix fa una feina espectacular interpretant la planta, tirant els efectes gravats, cantant, tocant el piano i dirigint l’orquestra, tot alhora.

Els cinc músics que la componen són Oriol Cusó, Jordi Franco, Toni Pagès, Jaume Peña i Jordi Roquer, tots ells grans professionals.

Així, si entreu a La Tienda de los Horrores, segur que gaudireu i us sorprendrà!


Crítica: La Tienda de los Horrores - Una superproducció pensada per triomfar (també) a Madrid

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *