Crítica: Lapònia, una il·lusió o una realitat?

Crítica: Lapònia, una il·lusió o una realitat?
5 (100%) 2 votes

Nota: 8 sobre 10

Lapònia és una comèdia que s’està representant al Club Capitol de Barcelona aquests dies i ha estat durant tot el Nadal, està situada a Lapònia durant una Nit de Nadal.

L’obra parteix del punt en què la filla de 4 anys de la parella que viu a Lapònia ha explicat al seu cosí de 5 (fill de l’altra parella de Barcelona) que els pares són els qui porten els regals per Nadal i que el Pare Noel no existeix.

Fins on arribaríem per no dir la veritat?
És l’educació finesa realment més bona que les altres?

Lapònia, una comèdia sobre l’educació dels fills

Lapònia és una comèdia reflexiva que parla del dilema de dues parelles sobre celebrar la nit de Nadal i explicar que el pare Noel porta els regals o no. La parella que viu a Lapònia aposta per educar els seus fills sense aquesta “mentida” i no crear aquesta il·lusió que consideren dolenta pels seus fills i per tant prefereixen explicar-los la veritat; que els pares els porten els regals.

Aposten per educar en la sinceritat des de ben petits i consideren que la màgia i la il·lusió no són adequades si creen una mentida. També es qüestionen si celebrar el Nadal és més un acte de religió i si és necessària. Pretenen crear una capacitat reflexiva i realista dels nens el més aviat possible.

L’altre parella, que viu a Barcelona, pensa el contrari. Que les il·lusions per als nens són essencials. Que el Nadal s’ha de celebrar. Les dues noies de l’obra són germanes i tenen temes pendents per resoldre. Tot això generarà molta discussió i tensió durant la nit.

Bones interpretacions

Les actrius de l’obra, Meritxell Calvó, Meritxell Huertas interpreten dos personatges molt treballats tan en equilibri amb el seu mateix personatge com amb els altres.

A destacar molt positivament el treball que fa Meritxell Huertas amb el seu personatge, interpretant-lo amb una veritat absoluta i posant-se totalment a la seva pell.

Els dos actors de l’obra, Manel Sans i Roger Coma també defensen molt bé els seus personatges, de manera que queden molt ben equilibrades les postures dels 4 personatges dins de la situació que es crea.

A Lapònia s’hi tracten temes molt propers com ara l’educació dels nostres fills a les escoles o la importància de la mentida.

Té una molt bona durada i un ritme molt correcte ja que fa que en tot moment estiguis connectat i no perdis l’interès. Una obra totalment recomanable que no et deixarà indiferent i que els seus punts de comèdia alhora de fer-t’ho passar bé, també et fan reflexionar i questionar-te les coses més essencials que donem per suposat que sempre s’han de fer.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *