Deixem-nos seduïr per Don Giovanni al Teatre Auditori de Sant Cugat

És de nit i la pluja i el vent acompanyen un galant que busca aventures nocturnes…

Així comença la famosa òpera de Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni, amb text de Lorenzo da ponte i basada en la coneguda obra de Tirso de Molina “El burlador de Sevilla y convidado de piedra”, protagonitzada pel personatge de Don Joan,  tantes vegades representat i reinterpretat.

Ens trobem a Sevilla, a mitjans del segle XVII i Don Giovanni, un noble jove i promiscu, desafia i burla a tot allò que el rodeja fins que finalment es trobarà amb quelcom capaç de burlar-lo a ell mateix. Una obra tenebrosa i tràgica, amb tocs de comèdia, que ens porta una de les escenes més antològiques en la història de l’òpera: el descens als inferns del protagonista.

Era l’1 d’octubre de 1787 quan Mozart partia cap a Praga amb la seva estimada Constanza preparat per estrenar, el 29 d’aquell mateix mes, una de les seves obres mestres i que forma part de l’anomenada trilogia Da Ponte (amb llibret de Lorenzo Da Ponte), juntament amb “Cosi fan tutte” i “Les noces de Fígaro”.

Es diu, que la figura del pare de Don Giovanni reflecteix trets característics de Leopold Mozart, pare del compositor, de caràcter auster, server i estricte. De fet, la composició d’aquesta òpera es va veure dramàticament interrompuda per la mort de Leopold.

Don Giovanni és un viatge a través dels segles i de la música que, com podria fer qualsevol història contemporània, ens parla de sentiments que no tenen època, edat ni estatus: la passió, la venjança i la ira.

Podrem gaudir-la divendres vinent dia 11 al Teatre Auditori de Sant Cugat a les 21 h. 

  • Òpera en dos actes sobre titulada en català
  • Duració: 3 h 20 min (amb intermedi)
  • Preus de 36 a 52 €

espectaculos barcelona

Te interesará:

Zahara en concierto en Barcelona La dulce voz de Zahara, su música y sus letras cargadas de poesía llegan a Barcelona este mes de noviembre. El 18 dará un concierto exquisito dentro d...
Crítica: Othelo Nota: 8,5 sobre 10 Estem de sort perquè la irreverent, esbojarrada, divertida, multidisciplinar, surrealista i un punt absurda adaptació d’Othelo ha t...
Crítica: La rebel·lia és possible Nota: 8.5 sobre 10 Lluitar per 28 cèntims, té cap sentit? I lluitar pels nostres drets? Si els nostres drets són 28 cèntims... què farem? Ho deixarem ...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *