El TNC presenta la temporada 2018-2019

El TNC presenta la temporada 2018-2019
¡Puntúame!

El Teatre Nacional de Catalunya va presentar la programació de la nova temporada 2018-2019 i va expressar la voluntat de continuar com a servei públic, dedicat al creixement cultural de la ciutadania i de ser cada dia més proper a tots els públics.

La nova temporada tindrà 27 espectacles (la temporada actual en té 24) dels quals 18 són d’autors contemporanis vius; es faran 377 representacions (la present temporada en té 340) i un total de 256 artistes pujarà a l’escenari al llarg de la temporada (124 dones i 132 homes).

Projecte per a adolescents a la nova temporada del TNC

Aquesta temporada 2018-2019 el Teatre Nacional de Catalunya encetarà un nou projecte de Teatre per a Joves de 12 a 18 anys amb la voluntat d’acostar-los al fet escènic amb temàtiques més properes a les seves realitats. Dins d’aquest cicle oferirà: Youth#4, de Didier Ruiz i producció del TNC i Obra Social “la Caixa”, Amanda T, d’Àlex Mañas i producció de la Sala Atrium, i El futur, d’Helena Tornero i producció del TNC i Teatre en Xarxa.

Dintre del projecte pedagògic, es continuarà amb les Escoles Tàndem, a l’escola Ramon Llull de Barcelona i amb la col·laboració de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i es començarà a oferir Tallers per a escoles de primària. També continua la col·laboració amb la xarxa de biblioteques en l’organització de clubs de lectura de teatre que dissabte faran la 6a trobada al TNC.

TNC Petit, teatre per a nens

També segueix El TNC Petit, una programació adreçada especialment als més petits per fer de l’assistència al teatre una activitat familiar i quotidiana. Els títols per als més menuts seran: Amour de Marie de Jongh, Petits prínceps de Mumusic Circus i La gallina dels ous d’or de Zum-Zum Teatre.

A nivell internacional destaca l’estrena de Kind, de la companyia belga Peeping Tom. I, a la Sala Gran, Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol i direcció de Jordi Prat i Coll; La bona persona de Sezuan, de Bertolt Brecht amb direcció d’Oriol Broggi i El gran mercado del mundo, de Calderón de la Barca amb direcció de Xavier Albertí.

A la Sala Petita i Tallers, entre d’altres, destaca Kassandra de Sergio Blanco i direcció de Sergi Belbel.

Santiago Rusiñol, l’epicentre de la nova temporada del TNC

Com s’ha fet en la temporada actual amb la dramaturga Lluïsa Cunillé, el TNC dedicarà l’epicentre patrimonial de la temporada 2018-2019 a Santiago Rusiñol i el seu relativisme ideològic. Una aparent ambigüitat que probablement hauríem de percebre com el ferm compromís crític d’un artista contra la invenció de veritats col·lectives i la seva instrumentalització política.

El lema que presidirà la propera temporada 2018-19 és  «dogma» i «llibertat».  Segons ha dit el director artístic del TNC, Xavier Albertí, en la roda de premsa: “la dimensió simbòlica dels éssers humans és un laberint tan fascinant com irresoluble. Si hi ha dos conceptes fàcilment inflamables en aquest laberint del qual no ens podem sostreure, és probable que siguin aquestes dues paraules”.

Mònica Campos, directora executiva del TNC, ha informat dels preus de les entrades generals així com dels avantatges dels abonaments que estan a la venda a partir del 17 de maig. Campos ha destacat que aquests preus permetran al TNC continuar amb la seva missió de servei públic i així possibilitar que cada dia més persones puguin accedir a més espectacles de teatre i, en definitiva, a la cultura.

En aquest enllaç, podeu veure la programació 2018-2019 del TNC

Lluïsa Guàrdia

Filòloga i periodista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *