James Brown Tribute, hip hop i música d’arrels negres al Teatre Condal

James Brown Tribute, hip hop i música d'arrels negres al Teatre Condal

El Teatre Condal ofereix fins el 19 de novembre l’espectacle James Brown Tribute, que porta als escenaris barcelonins l’energia del hip hop amb música d’arrels negres.

L’objectiu dels responsables d’aquest espectacle és recuperar l’essència de les block parties sorgides a Nova York als anys 70. Aquestes festes interdisciplinàries, que utilitzaven espais en desús, estan considerades com el bressol del hip hop. En elles es podien escoltar cançons tan conegudes com “Sex machine” de James Brown, músic a qui es dedica aquest homenatge.

James Brown va néixer a Carolina el 1933. Era de família pobre i va tenir freqüents problemes amb la justícia fins que al 16 anys, després de 3 anys de presó, el va acollir el cantant Bobby Byrd que va impulsar la seva carrera professional fins a convertir-lo en una de les grans figures del soul, funk i l’R&B. Brown va aconseguir transformar els ritmes d’església inspirats en el gospel, en el rhythm & amb blues que va donar pas al soul. Brown va ser conegut per tothom com el padrí del soul.

Els ballarins de la companyia catalana de dansa i hip hop Brodas Bros omplen la sala de ritme i el transmeten al pati de butaques on el públic té permís – i fins i tot l’obligació – de fer tots els possibles per divertir-se i participar activament en la festa. Segons posa en el programa de mà “James Brown Tribute és un concert on els espectadors són lliures d’aixecar-se, ballar i cantar quan els vingui de gust”. I això és el que fan !

En un moment de l’espectacle, es convida el públic a pujar a l’escenari per participar en un concurs de ball organitzat pels Brodas Bros, que també són els productors. Tots hi són convidats (grans i petits). El dia de l’estrena vam tenir l’ocasió de veure l’espectacular forma de ballar d’una nena de no més de 8 anys. L’últim dia s’enfrontaran els guanyadors de totes les actuacions i es lliurarà el premi: una nevera de la marca SMEG customitzada que es pot veure en un lateral de la sala, al costat de la taula de so.

L’encarregada de posar-hi ritme és la banda especialitzada en música negre “Nación Funk All-Stars” capitanejada per Lalo López de la Fundación Tony Manero, amb Michael Clavero com a líder. L’espectacle compte també amb un convidat de luxe: la magnifica veu del cantant de “A Contra Blues” Jonathan Herrero. Si no l’heu escoltat mai, hauríeu de fer-ho ja.

Com en tots els espectacles d’aquest tipus no hi poden faltar els llums de colors que il·luminen l’escenari i que sovint centren la nostra atenció en el solo de cantants, músics o ballarins.

Si el que es pretenia era reproduir l’ambient d’una block party, ho han aconseguit del tot. A l’escenari es barregen músics, cantants i ballarins per donar-nos la sensació d’estar en aquelles festes de barri, sovint il·legals, en què es tancaven “manzanas” (blocks) senceres per donar cabuda a tothom que hi vulgui dir la seva.

Dades tècniques de James Brown Tribute – Teatre Condal

Ballarins Brodas Bros: Berta Pons, Clara Pons, Pol Fruitós, Lluc Fruitós, Marc Carrizo
Banda en directe: Nación Funk-All Start
Direcció artística: Lluc Fruitós
Producció: Brodas Bros


James Brown Tribute, hip hop i música d'arrels negres al Teatre Condal

Lluïsa Guàrdia Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *