Riverdance – Danses celtes

Per Janna Ayesa

El passat diumenge 1 de maig, La Banda Municipal de Barcelona va presentar un concert dedicat a les danses celtes. El repertori, gens fàcil i molt exigent, estava dedicat a dos autors convidats Johan de Meij (trombonista, compositor i director) i Bill Whelan (compositor irlandès). El concert va ser dirigit pel propi director i autor d’algunes de les obres; Johan Meij.

El concert estava dividit en dues parts. Amb una primera part amb dues obres de Meij, Magic Garden 3r moviment de la venetian Collection i T-bone Concerto. El fragment de Magic Garden, inspirat en un dels quadres de Paul Klee, ens transporta a un jardí màgic, enigmàtic i misteriós. La Banda Municipal el va interpretar amb tendresa, delicadesa, intensitat sonora i molta subtilesa en tot moment.

En aquesta primera part, a Màgic Garden, podem apreciar una delicadesa i un imaginari alegre, que dóna la imatge d’un jardí a l’aire lliure, tranquil, però alhora molt enigmàtic. La banda va representar a la perfecció els diferents moments, animals i sensacions a través dels diferents instruments d’aquesta. A l’obra sempre es dóna molt protagonisme a la percussió. Poc a poc es va tornant més misteriosa, ràpida i angoixant, una persecució que arriba fins al clímax final.

riverdance

Pel que fa al segon fragment T-Bone Concerto, és un concert format per tres moviments (Rare, Medium, Well Done). El concert pretén mostrar una tècnica i una importància cabdal de l’instrument solista (el trombó) acabant amb un gran virtuosisme final en l’últim moviment.

Un concert per trombó i banda, molt tècnic, intens i virtuós, interpretat per un excel·lent trombonista (Jorgen Van Rijen). Un gran mèrit per la banda municipal arriscar-se a tocar aquest repertori tan exigent. Amb una perfecta execució de la percussió on hi té molta importància en tot moment i on passa per molts canvis gens fàcils d’interpretar.

La segona part del concert va començar amb la interpretació de la metamorfosi sobre un tema de Txaikovski: Extreme Makeover. Una peça virtuosísima, plena de matisos i molt difícil d’interpretar, ja que compta amb un tros en què els músics deixen de tocar els seus instruments per tocar una ampolla buida amb la qual es produeixen diferents sons. Sempre amb l’acompanyament dels percussionistes on hi tenen un paper molt important. Digne d’admirar!

riverdance danses celtes

Per acabar, la banda va interpretar Highlights from Riverdance única peça del repertori escrita per Bill Whelan amb instrumentació de Johan Meij. Diversos fragments de música celta interpretats amb instruments típics irlandesos, com el tambó Bodhran o les flautes irlandeses. Una última part inspiradora, esperançadora, i que recordava als balls irlandesos de claqué tan típics i tan rítmics d’aquesta regió. Després van fer un “bis” d’un dels moviments de T-Bone concerto per Trombó.

El públic va aplaudir molt després de cada peça i al final del concert va ser molt impressionant veure la ovació de satisfacció d’aquest durant els aplaudiments finals. En definitiva, un gran concert molt variat, amb un repertori gens fàcil i amb un gran treball per part de tots els músics, en especial dels percussionistes. La Banda Municipal va interpretar amb nota aquest repertori i va triomfar.

Te interesará:

Tenim una cita amb El petit de Cal Eril, el proper... Tornen aquests Caprichos de Apolo que tant ens agraden, per acollir, en aquesta ocasió, les eclèctiques composicions de  Joan Pons, autobatejat artíst...
Concierto BSO Indiana Jones – En busca del A... Festival de los Jardines Pedralbes ofrecerá dos conciertos el 19 y 20 de Junio de música de cine ¡y qué cine! La icónica e inolvidable película "India...
Concierto de Birdy en Razzmatazz Justo a tiempo, un lunes casi a las 8 de la noche, una servidora llegaba a la sala Razzmatazz de Barcelona. Después de hablar con uno de los agentes d...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *