El TNC acull ‘A Man of Good Hope’ de la companyia Isango Ensemble

Cartellera teatre Barcelona

El dia 16 de novembre el Teatre Nacional de Catalunya ha rebut els intèrprets i directors de la companyia Isango Ensemble per presentar el nou espectacle musical A man of Good Hope. Una història basada en fets reals que es podrà veure a la Sala Gran del TNC en 4 funcions que es duran a terme del 18 al 21 de novembre.

El director de l’obra Mark Dornford-May i els intèrprets i directors musicals Pauline Malefane i Mandisi Dyantyis, acompanyats pels altres 20 intèrprets de la companyia que porta 20 anys de gires mundials, han arribat a la roda de premsa del TNC per parlar-nos de l’esperat i aclamat espectacle.

A man of Good Hope arriba per primera vegada a Espanya

Carme Portaceli, directora artística del TNC, ha donat la benvinguda a la companyia sud-africana de la ciutat del Cap que amb emoció ha constatat l’alegria per estrenar per primera vegada a Espanya l’actuació i per poder-ho fer després de 2 anys d’interrupció per la Covid-19.

La companyia, fundada fa 20 anys, està formada per 22 intèrprets talentosos sud-africans que mostren la seva passió per les arts escèniques i la música aproximant a un públic internacional, i sobretot als més joves, els problemes més greus de la humanitat: la migració. Amb una cooperació i unió formidable en tots els sentits, fent honor al seu nom Ensemble, la companyia ha explicat que el treball col·lectiu ha estat de rellevant importància pel desenvolupament de la peça.

Un espectacle que es fa ressò de la gran crisis migratòria i dels refugiats

L’espectacle basat en el llibre de Jonny Steinberg i adaptat musicalment per la companyia musical Isango Ensamble, tracta sobre la gran crisis mundial que afecta a tothom i amenaça el benestar de multituds de refugiats i immigrants arreu del món. D’aquesta manera, la companyia aproxima la història real d’Asad al públic, un nen orfe somali de 8 anys que comença una odissea plena de violència i xenofòbia per arribar al que ell considera «la terra promesa».

La història del llibre s’ubica durant l’any 1991 i narra fets que continuen tenint gran pes a l’actualitat. A més, tal com el director de l’obra ha constatat, no es tracta només d’un problema limitat a l’Àfrica d’on parteix la història, sinó d’un problema mundial que tothom comparteix i que s’ha d’afrontar com a enorme col·lectiu d’humans que som en comptes de ser tractat de manera independent per cada país.

A Man of Good Hope, segons ha comentat el director musical, compta amb una música que irradia força i vitalitat constant que acompanya i està present en tot l’espectacle. Conduint d’aquesta manera el relat de la història i aportant la narrativa. És un espectacle que fa de mirall del món on els artistes s’expressen sense vergonya i tenen coses a explicar com ha anunciat Carme Portaceli. Sent la peça descrita per Mark Dornford-May com un llargmetratge que:

Té un component d’alegria, d’esperança i humor. És un espectacle d’entreteniment ple de força.

La pròxima obra de la companyia continuarà tractant problemes de gran rellevància

La pròxima obra que estrenaran continuarà en la mateixa línia, aquest cop aproximant al públic la desigualtat i violència de gènere. Gran problema mundial sobre tot viscut a Sud-àfrica on no es garanteixen les mesures de seguretat mínimes. I, a més, es tracta d’una situació acceptada no només pels governs sinó també per la mateixa societat.

Aquest espectacle, anunciat pel director de la companyia, es presentarà des del punt de vista d’una dona anomenada Monisha. Sent basat l’espectacle en l’òpera Treemonisha (1910), escrita per l’afroamericà Scoot Joplin, que reflexiona sobre la importància de l’educació.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.