La nova exposició Active Activism Act ja es pot veure a IDEAL

La nova exposició Active Activism Act ja es pot veure a IDEAL

IDEAL, Centre de les Arts Digitals de Barcelona, acull la nova exposició Active Activism Act (AAA) de l’equip de Vibe. Mostra les noves formes d’activisme de més de 15 joves artistes actuals de diferents països europeus a través d’una experiència immersiva que combina el format digital amb el presencial. Sent Samantha Hudson l’artista que condueix i dinamitza la visita online via Whatsapp.

L’exposició es podrà veure gratuïtament amb reserva prèvia del 25 d’abril fins a l’1 de maig a IDEAL. I fins al 30 de maig de manera online. Segueix llegint l’article d’Espectáculos BCN per no perdre’t cap detall!

Active Activism Act: una exposició de i per a la Generació Z

Active Activism Act és un projecte cocreat i coorganitzat per Vibe (Visions by Experience), el consorci d’agents culturals europeus, i cofinançat pel Creative Innovation Lab Programme de la Unió Europea. Que compta amb la participació de més de 15 artistes europeus. Visibilitzant d’aquesta manera els nous discursos i formes d’activisme de la generació Z -joves d’entre 18 i 24 anys- que exploten les tecnologies oferint una nova narrativa digital de protesta, denúncia i reivindicació

És un projecte innovador que busca trencar amb el concepte de museu i transformar l’experiència passiva a una experiència immersiva i activa per tal d’aproximar la cultura a un públic jove, tal com els comissaris del projecte Laura Clèries i Saúl Baeza d’Elisava Research han explicat. Explorant el nou model de consum cultural propi de la generació Z tot oferint una doble experiència tant física com virtual.

L’exposició en l’espai físic, dissenyat per Takk, compta amb un total de 7 sales. Que es combina amb la narrativa que funciona a través d’un xat de Whatsapp dinamitzat per Samantha Hudson. El públic afegirà el número de telèfon de l’artista per tal de rebre el contingut virtual -quan i on vulgui- penjat a diferents plataformes i xarxes socials dels mateixos activistes: Tik Tok, Instagram, Whatsapp, Spotify, Youtube, etc.

Més de 15 artistes de 7 països diferents

L’exhibició mostra la nova forma de llenguatge pròpia de la generació Z a través de més de 15 activistes que hi participen provinents de 7 països europeus. A més de Samantha Hudson, la celebritat i activista LGBTQ+ de la generació Z que condueix la visita, hi participen Mabel Olea, AMAGA, laSADCUM, María Jurado i Baz Cuervo, Émergent Magazine, XRebellion, Maria Appleton, Dahli B. Ball, Joppe Venema, Eirini Kalogera, Wiktoria Grzybowska, Marta Salom, Azeema, Afffirmations, DOES Salon x Joey Levenson, Tashinga Matewe, No Signal i Julen Beloki i Noe Eto.

Kai Landre i Neurodungeon  ofereixen així mateix una experiència musical immersiva que tindrà lloc a IDEAL -amb una retransmissió en directe online- el 25 i 28 d’abril respectivament de 20 h a 22 h.


La nova exposició Active Activism Act ja es pot veure a IDEAL

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *