Crítica: Adam i Eva

Nuestra opinión

Nota: 6 sobre 10

«Adam i Eva» de Iago Pericot reflexiona sobre l’eterna pregunta: d’on venim i cap a on anem?

La Seca- Espai Brossa es converteix en una sala de museu; al mig,  un quadre d’Albrecht Dürer, «Adam i Eva», al seu voltant nosaltres, els espectadors, de l’obra en ambdós sentits de la paraula. De cop i volta els personatges surten del quadre, prenen vida, es mouen i es toquen… deixen la bellesa estàtica en la qual estaven emmarcats per entrar poc a poc en el món dels vius. Un món que no sempre és bonic, que els sorprèn i els decep i que els fa qüestionar-se coses que no pensaven ni que existissin.

A partir d’aquí, es planteja un debat en el qual tots hem participat en algun dinar, una reunió d’amics o qualsevol nit veient les notícies en família. Les preguntes que tantes vegades ens fem i refem, aquelles de per què l’home és tan cruel? per què hi ha tantes guerres?, per què la pobresa i la fam?, les armes, el poder, les diferències socials?

L’origen de la nostra espècie, és el context que serveix per mostrar els valors purs i ingenus, representats per l’Adam (Malmolm McCarthy) i l’Eva (l’Adriana Segurado). I en dues pantalles col·locades als dos extrems de l’escena, es van mostrant les imatges d’aquesta humanitat que es va pervertint i transformant a mesura que «evoluciona».

Una intenció suposem de crítica, de reflexió, de reivindicació inclús potser, però el diàleg que s’estableix amb el públic acaba adquirint un argument molt masegat, repetitiu i potser massa superficial i poc trencador… diu poc de nou, en definitiva. Nosaltres vam tenir la sort de coincidir entre el públic amb la Marieta i la Juanita, dues senyores molt aplicades que responien a totes les preguntes que deixaven a l’aire l’Adam i l’Eva.

Està bé, és distreta i ells dos són simpàtics i entranyables… però el paper tampoc dóna més joc. Recomanable per aquells qui vulguin reflexionar una mica més sobre aquelles premisses que tantes vegades hem plantejat, però dins d’una sala de teatre no és tan comú fer-ho.

ADAM I EVA a La Seca Espai Brossa

  • Sala Leopoldo Fregoli – La Seca Espai Brossa
  • De dimecres a dissabte a les 20 h i els diumenges a les 18 h
  • Preu: dimecres i dijous 10 €, de divendres a diumenge 17 €. Preu anticipat: 12 €
  • Espectacle en català / duració: 60 min.
  • No recomanat per menors de 18 anys

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *