Se celebren els 30 anys d’ADETCA

Se celebren els 30 anys d'ADETCA

Sota el marc de la Setmana Mundial del Teatre, al Teatre Tívoli s’ha fet una commemoració dels 30 anys de trajectòria d’ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya). On els 3 expresidents d’ADETCA, Daniel Martínez de Obregón, Xavier Marcé, Bet Orfila, i l’actual presidenta Isabel Vidal, han protagonitzat el viatge ludicofestiu d’ADETCA. Acompanyats pel vicepresident de Productores Toni Albaladejo, s’han reunit per compartir els reptes, reivindicacions i fites aconseguides des dels inicis fins a l’actualitat de l’entitat. 

Un acte per commemorar els 30 anys d’ADETCA, l’entitat que vetlla pel teatre

ADETCA es va constituir oficialment el 1992 com una iniciativa privada per augmentar la presència i valor al sector. Presentant-se com un punt de trobada i d’interlocució entre el sector públic i privat com Txell Remolins ha presentat. I a dia 24 de març han celebrat els 30 anys d’ADETCA en un acte d’homenatge on no ha faltat l’emoció, les anècdotes ni les reivindicacions de la seva trajectòria.

Fent coincidir l’acte amb la Setmana Mundial del Teatre -la qual es du celebrant 60 anys- del 20 al 27 de març, Dia Mundial del Teatre. Per emfatitzar en la seva importància com a eina de progrés i de construcció d’una societat pacífica, recordant a les paraules del primer manifest del teatre de Jean Cocteau. I, com no podia ser d’altra manera, s’ha presentat l’àmplia programació d’activitats, tallers i trobades de la setmana. Albaladejo ha anunciat així mateix la data de la Gran Gala dels 30 anys d’ADETCA que se celebrarà el setembre de 2022 i comptarà amb una banda sonora recopilada durant aquests anys.

Una mirada retrospectiva d’ADETCA

Els presidents Daniel Martínez (1998-2014), Xavier Marcé (2015-2016), Bet Orfila (2016-2019) i Isabel Vidal (2019-actualitat) han fet un repàs de la trajectòria d’ADETCA posant sobre la taula tot els reptes que han hagut d’afrontar i les grans proeses aconseguides. Com els avanços amb la informatització i venda d’entrades, el gran èxit que van conrear les campanyes de Sant Jordi i de la Mercè, la reducció del 21% de l’IVA de l’àmbit cultural al 10% en les arts escèniques des del 2017, i la contribució de les sales alternatives o de proximitat.

Sense oblidar els actuals objectius i pròximes prioritats d’ADETCA per seguir construint un marc econòmic, social i legal de les arts escèniques que garanteixin condicions òptimes per a tots els que hi treballen. Com aconseguir el 2% del pressupost català en la cultura. Necessitat que Isabel Vidal ha remarcat, referint-se al sector cultural català com un repte global en el qual s’ha de lluitar per reforçar el finançament que se li destina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *