Anthus presenta “Caleidoscòpic” a Luz de Gas

El músic sicilià Anthus presentarà el seu nou treball “Caleidoscòpic” el proper divendres 20 de gener a Luz de Gas.

El seu tercer treball d’estudi és un disc eclèctic, polièdric, amb molts significats i  influències, des del jazz més clàssic al contemporani, passant pels sons més variats, des de la Mediterrània al rap. Podem dir que “Calidoscòpic” és, en definitiva, una celebració de la diversitat, del canvi i de l’evolució.

«Caleidoscòpic» és una contemplació de la música des d’angles diferents

Segons la crítica especialitzada, Anthus s’ha convertit en una de les veus masculines de jazz més destacades del país. Capaç de fusionar amb una gran dosi d’eclecticisme diferents músiques, construir el seu propi caleidoscopi i compartir-lo amb nosaltres.

Amb aquest nou treball, Anthus porta el jazz als límits per explorar nous terrenys. La seva veu no serveix només per a cantar, sinó que esdevé un instrument més, com ara la bateria, el piano, el contrabaix o la trompeta. I és que amb “Calidoscòpic” estem davant d’un veritable i honest jazz d’autor, amb una clara vocació innovadora i una forta voluntat de sorprendre i d’agradar a tot aquell que escolti els 10 temes que componen el disc. Quatre són instrumentals, quatre estan cantats en català, un en anglès i un altre en una llengua inventada, fruit de la fusió entre català, sicilià, francès i napolità.

“M’agrada observar el món que m’envolta. El veig vestint-se d’una multitud de realitats que se sobreposen l’una al damunt de l’altra, com capes, vidres i miralls que reflecteixen la nostra existència i en els quals interpretem com som o com voldríem ser. I si canviéssim l’angle des d’on ens estem observant?”, ens diu Anthus

«Caleidoscòpic» és aquesta contemplació de la música des d’angles diferents, perquè Anthus descobreix els seus colors calidoscòpics, contraposant els sons més variats. Què tenen en comú aquesta fusió d’estils? Anthus ens dóna la resposta: «Un amor immens per la música i per les ganes de fer música».

«Cubs, esferes i cilindres», «Elisa», «Mediterraneum», «Hipnosi il·lustrada», «Metròpolis», «Miratges», «Música ets tu», «Adéu-siau pare», «800 km» i «Homocromia» són les deu peces que conformen 10 realitats diferents. Anthus en essència pura.

M’encantarà descobrir els colors i les formes del caleidoscopi d’Anthus. No hi falteu!

INFORMACIÓ DEL CONCERT

  • Divendres 20 de gener, a les 21.30h
  • Luz de Gas (c/Muntaner 246)
  • Preu: 12 euros

Lluïsa Guàrdia

Filòloga per la UAB i activista cultural. Amant de totes les expressions culturals: cinema, teatre, música, exposicions, lectura ... Màster en Gestió Cultural. (UOC-UdG). Col·legiada pel Col·legi per Periodistes (per exercici professional), membre de l'Associació de Protocol i Relacions Institucionals, sòcia del Cercle de Cultura i membre del Consell de Públics del TresC (al 2023) M'encanta llegir i escriure o, per descomptat, anar al teatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *