¡Ja coneixem la nova temporada de Atrium Barcelona!

Nuestra opinión

La Sala Atrium presenta una nova temporada. Aquest cop l’han dedicada a les dones. La seva cartellera s’omplirà de cares de dones, d’històries de dones, dones en escena…

Però, per evitar un “feminisme” que podria semblar molt radical, al darrere d’aquestes històries, hi haurà un director, un home, que aportarà la seva visió de cada muntatge.

Una combinació equilibrada que, de segur, aconseguirà treballs de gran qualitat.

Les obres de teatre imprescindibles de la nova temporada de la Sala Atrium

Obren la temporada amb 5 tonos de color azul. Un text que ens parla sobre el dol i les seves etapes. Un muntatge multidisciplinar que ha explorat el dol, i com el viuen les persones.

Tamar, la filla de Chagall és la història d’una dona que busca els seus orígens en un món trasbalsat. Uns orígens que també tenen una història trasbalsada.

Amanda T. Un text sobre una adolescent que es va fer tristament famosa perquè va penjar al Facebook un missatge on no parlava, només mostrava uns cartells escrits on explicava l’assetjament que estava patint… i que la van dur al suïcidi. Un dels primers detonants d’una lacra massa actual: l’assetjament escolar, que ha portat a més joves al suïcidi sense que sembli que hi puguem fer res.

Hi haurà també una trilogia dedicada a grans personatges femenins del teatre. Personatges descrits per homes, des del seu punt de vista, que han anat més enllà de l’obra que les acull i s’han convertit en icones: Nora (a partir de La casa de Nines, de H. Ibsen), Júlia (a partir de La Senyoreta Júlia d’A. Strindberg) i Nina (a partir de La Gavina d’A. Txèkhov). Tres muntatges al voltant de les dones, d’unes dones que es revolten contra el món en el que viuen. Alícia, basat en el personatge de Lewis Carroll, serà una quarta dona que ens endinsarà en un món irreal, entre la vigília i el son.

Quatre històries de dones, molt diferents, que oferiran visions del món també molt diferents. Unes propostes molt interessants que caldrà seguir de molt a prop i no perdre’s.

Per arrodonir la programació, la temporada infantil dels diumenges al matí continua molt consolidada i, aquest any també oferirà espectacles. La bona acollida ha fet que es mantingui i que es plantegi que continuï en les properes temporades.

Pel que fa a la música, l’Atrium Ensemble oferirà també oferirà una àmplia programació que, conclourà al maig amb un concert de guitarra, Dones, complementant la programació teatral.

La Sala Atrium presenta una temporada que vessa qualitat, risc, talent. Una temporada que caldrà veure sencera per poder copsar tot el projecte i que promet no decebre.

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *