Crítica: Balla amb mi

Nuestra opinión

Nota: 9 sobre 10

17 cançons, un actor i un músic. El Maldà presenta un concert teatralitzat a partir de cançons conegudes del teatre musical nord-americà d’autors com Richard Rogers, Jonathan Larson o Stephen Sondheim. Amb direcció de Xavi Casan i amb l’adaptació en català de les cançons, per Jordi Galceran, David Pintó, Toni Vinyals i Cesar Aparicio.

La posada en escena és molt simple. A l’escenari només hi apareix el piano, l’únic element imprescindible per al concert. L’actor, Toni Vinyals, basant-se únicament de la seva veu i el moviment del seu cos, interpreta cada cançó amb tota l’ànima, força i delicadesa, expressant felicitat, tristesa, amor o desamor i fa uns canvis de registre molt impressionants. La distribució del moviment escènic està molt equilibrat, tan pel que fa al moviment i els canvis d’espai de l’actor en els diferents temes, com en la il·luminació.

Un recorregut per la música de Broadway a aquest espectacle de Barcelona

La seva veu és greu, profunda, forta, però també tendra, suau i sincera quan la interpretació ho demana. Aquesta, ens transporta perfectament a les diferents situacions i emocions que plantegen les cançons que anem escoltant. El punt en comú que tenen tots els temes musicals: és l’amor. Un sentiment plantejat amb molts diferents matisos i punts de vista.

Aquest viatge a través dels diferents temes musicals, fa passar per molts estats d’ànim i emocions diferents a l’actor. Un repte molt interessant i amb molt mèrit per part de Toni Vinyals, qui des del primer moment s’entrega i ho dóna tot amb una veritat que traspassa i arriba perfectament a l’espectador. A més de cantar molt bé, també es mou i balla excepcionalment bé.

El pianista de l’obra, Marc Garcia-Rami, qui també s’entrega i ho dóna tot a través de la música, té protagonisme més enllà d’intèrpret al piano. Aquest intervé interactuant i cantant en alguns moments de l’espectacle acompanyant a Vinyals.

Una vegada més, «Balla amb mi » és un espectacle de petit format programat en una sala molt adient, gràcies a la seva acollidora estructura, informal i única. El Maldà és una gran troballa per a aquest tipus d’espectacle.

Janna Ayesa

Janna Ayesa es actriz de teatro musical de Barcelona. Experta en el mundo de los musicales, colabora con Espectáculos BCN acudiendo a obras de teatro musicales y comedias.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *