Els ballets ‘La Bella dorment’ i ‘Giselle’ del St. Petersburg Festival Ballet arriben amb la Hungary Festival Orchestra en directe, al Teatre Victòria

Arriba al Teatre Victòria de Barcelona el talent del St. Petersburg Festival Ballet i de la Hungary Festival Orchestra del 15 al 26 de maig. Durant aquestes breus setmanes les dues formacions juntes presentaran dos grans ballets: la Bella Dorment (del 15 al 19 de maig) i Giselle (del 22 al 26 de maig).

Saint Petersburg Festival Ballet torna a Barcelona

Després de la gran acollida del Ballet l’any passat a Barcelona, aquest any tornen amb 12 funcions on veurem sobre l’escenari a 40 ballarins i 38 músics en directe, una combinació mai vista a la ciutat comtal amb un ballet clàssic rus.

La primera setmana interpretaran La Bella Dorment, tot un clàssic de Piotr Ilich Txaikovski. La segona setmana, Giselle, d’Adolphe Adam. Firma la direcció artística Sergey Smirnov, i gaudirem en aquesta ocasió dels ballarins principals Elisabeta Bogutskaya (interpretant a les heroïnes Aurora i Giselle) i Aleksandr Abaturov, ambdós amb una gran trajectòria internacional.

Els dos ballets (La Bella Dorment i Giselle) són dels millors ballets del repertori clàssic de tots els temps. En aquesta producció, el vestuari, els decorats i la il·luminació de tots dos espectacles realça sobre manera el gran treball dels ballarins i de l’orquestra.

El Saint Petersburg Festival Ballet gaudeix d’un gran prestigi a molts països europeus on ja ha actuat. Va ser fundat el 2009 i des de llavors representa les tradicions i l’esperit del Ballet de Saint Petersburg en gires europees i mundials.

Per la seva banda, la Hungary Festival Orquestra va ser fundada el 2005 pel virtuós músic Yaroslava Šimonova, que n’és també el seu director. El director artístic i el director de l’orquestra és Vadim Nikitin, famós director d’orquestra, també, de Saint Petersburg.

La productora responsable: International BPM

International BPM és la productora local amb base a Barcelona i Madrid responsable d’aquest projecte de ballet des del seu inici a l’any 2016. Sent especialistes en projectes culturals internacionals de primer nivell, presenten per primera vegada conjuntament a Espanya la companyia del Saint Petersburg Festival Ballet i la prestigiosa Hungary Festival Orchestra, amb la gran aportació de música en directe per a un ballet rus. International BPM ofereix grans obres de repertori de ballet en una producció que engloba música i dansa.

No us perdeu aquesta oportunitat tan especial, segur que no us deixa indiferents.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *