Crítica: Bon Nadal Dr. Greenwich al Jove Teatre Regina

Crítica: Bon Nadal Dr. Greenwich al Jove Teatre Regina

Nota: 4 sobre 10

Bon Nadal Dr.Greenwich, és l’estrena de la temporada nadalenca del Jove Teatre Regina. Un espectacle de Sílvia Navarro i Alícia Serrat amb música original d’Eduard Tenas i la direcció de Sílvia Navarro.

Bon Nadal Dr.Greenwich, un espectacle nadalenc al Jove Teatre Regina

Per al Doctor Greenwich (un creador d’invents molt especials) el Nadal és la seva època preferida de l’any perquè la gent és feliç, les persones s‘ajunten, hi ha més temps per passar amb els éssers estimats, i la seva família se’n recorda d’ell.

Per això, decideix crear un invent que permet modificar el temps i fer que cada dia sigui Nadal. Però encara que sembli una gran idea d’entrada, es veurà que té conseqüències…

L’obra ens parla del sentit i la singularitat del Nadal, dels valors d’amor, de família, de solidaritat o d’unió, i ens fa palès que si tos poséssim de la nostra part i dediquéssim temps de qualitat als altres, faríem que tots estiguéssim millor i ens sentíssim arropats més enllà dels dies de Nadal. Així l’obra crítica la superficialitat, les falses aparences, els adults que estan enganxats als telèfons mòbils i a les seves feines, el consumisme i el materialisme.

Li falta la màgia i alegria del Nadal

Però la manera de fer-ho no és per res l’encertada. L’espectacle es fa feixuc i molt llarg. I no té la màgia del nadal que tots els nens i nenes esperen en aquestes dates, al revés, els infants surten més aviat desil·lusionats del teatre.

Tot i que han anunciat al programa i (anteriorment) a la pàgina web del teatre que és un espectacle per a tots els públics i/o a partir de 4 anys, lluny queda de que sigui així. El seu vocabulari és massa complicat i llunyà del que els nens estan habituats (parlen de comprar accions de borsa per exemple), el fil narratiu és difícil de seguir per un infant de menys de 8 o 9 anys, i la complexitat dels valors dels que parla fa que els hi quedi gran.

Gran desencert

El que trobo més problemàtic és que els nens i les nenes surtin del teatre pensat que qui fa els regals de Nadal són els pares i mares o familiars adults. És un desencert total, i s’hauria de repensar tot l’espectacle.

L’altre cosa a senyalar és la seva durada; gairebé 1 hora i mitja només pot durar un espectacle rodó per a que infants (i adults) ho aguantin…i no era el cas.

La companyia la Trepa

La Trepa va ser fundada l’any 1977 i des d’aleshores ha produït més de 50 espectacles per a nens i nenes. Alguns d’aquests han sigut 5 vegades finalistes als Premis Max, i han obtingut premis com el Premi d’Honor de FETEN, el Premi de la Crítica de Barcelona, i el Premi Rialles. Des del 1988 la Trepa és la Companyia Titular del Jove Teatre Regina, qui ha produït l’espectacle Bon Nadal Dr. Greenwich.

La Companyia ha fet èxits nadalencs que han agradat molt a petits i grans, com EL CONTE DE NADAL, PASTORETS SUPERESTEL o LA MILLOR CARTA ALS REIS. Aquest cop, però, buscant un successor ha optat per una dramatúrgia contemporània amb una història nova i original, i això està molt bé, però no aquesta història i no feta així.

S’ha de remarcar, però, que els actors i actrius estan molt bé i defensen els seus personatges d’una manera professional, el disseny del cartell del programa és divertit, l’escenografia és actual i original, el vestuari és encertat i ben trobat, i les coreografies són simpàtiques.


Crítica: Bon Nadal Dr. Greenwich al Jove Teatre Regina

Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *