Crítica: Broadway a Capella al Teatre Condal

Crítica: Broadway a Capella al Teatre Condal

Nota: 8,5 sobre 10

Broadway a Capella és un viatge d’il·lusions, un passeig pels temes dels grans musicals d’ara i de sempre, clàssics i moderns; des de «The Greatest showman» a Grease, passant per “Sound of music”, el Medley d’Els Miserables o Jesucrist Superstar.

L’espectacle s’inclou dins del Projecte artistic Onyric, del Teatre Condal. Onyric es presenta com La Casa dels Musicals i està impulsat pel Grup Focus.

Broadway a Capella, l’Onyric ens porta a Broadway

Des del mateix moment en què vam seure a la cadira, fins passats els 75 minuts que dura el show, vam gaudir, vam somriure i ens vam emocionar. Broadway a Capella és un muntatge fresc, on tot i conèixer les cançons i haver-les sentit mil cops, ens sorprenem, perquè els hi han sabut donar un toc diferent, molt personal.

Amb un elenc grupal molt jove i amb moltes cares noves, aquest espectacle musical (amb la veu com a únic instrument), ens demostra que la feina ben feta dóna uns resultats esplèndids. Es fa molt notable l’experiència i les “tablas” de Gerard Ibáñez, director, i Daniel Anglès, productor artístic de l’espectacle i Director d’Onyric. Anglès ha declarat que «La gent que diu que no li agraden els musicals, és perquè encara no han trobat el seu”.

Broadway a Capella és un espectacle de gran qualitat, amb bones veus, potents, amb diferents timbres, colors i estils. Hi ha darrere un molt bon càsting, tots 13 artistes canten i ballen . TOTS CANTEN I BALLEN, I HO FAN MOLT BÉ!; SÓN JOVES PERÒ GRANS PROFESSIONALS.

Emocions des del primer instant

A Espectaculos BCN, ens va cridar l’atenció l’equilibri constant; en gènere (7 nois i 6 noies), en idiomes, ja que canten en català, castellà i angles, també en estils i complexions dels cantants i ballarins. En un moment polític i social delicat i complex, es nota que aquests factors no han estat casuals, tot i que s’han posat en pràctica amb gran naturalitat. El repertori ens ha semblat molt bo I la durada de l’espectacle, perfecte.

La posada en escena és senzilla, però ferma i no hi falta res de res; no hi ha decorats ni vestuari pompós, només la roba (vestuari urbà) que els nois porten posada, la mateixa tota l’estona. No hi trobem a faltar ni el so dels instruments, ja que gairebé ens oblidem que no n’hi ha! Les veus d’aquests 13 artistes, un d’ells un crack en beatboxing, omplen les caixes de ressonància de tots els instruments que no hi són.

INTENS, MÀGIC, DE MOLTA QUALITAT I MOLT BEN DIRIGIT, no podem fer res més que recomanar-vos-el, tant si sou amants dels musicals, com si no ho sou.


Crítica: Broadway a Capella al Teatre Condal

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *