Crítica: 5Cinc

Crítica: Janna Ayesa

Nota: 7.5 sobre 10

Consulta aquí la nostra selecció de les obres de teatre a Barcelona

L’espectacle de Barcelona 5cinc és el viatge que fan cinc joves a través de les cançons d’alguns musicals per explicar la seva història i complir el somni que els persegueix de convertir-se en actors. Hauran de creuar dificultats en el món tan difícil en el qual s’enfronten, demostrar que valen, ser forts, no rendir-se, estar junts, lluitar pel seu somni i sobretot tenir esperança.

5cinc és un espectacle viu, intens i amb molta veritat.

Un muntatge dirigit per David Pintó i amb música versionada de Marc Sambola on els cinc actors que hi apareixen, Marc Flynn, Jan Forrellat, Laura Daza, Silvia Parejo i Judith Tobella, no deixen indiferent a ningú. No és un musical en si, sinò que és com he dit, un viatge que es fa a través de les cançons més emblemàtiques del teatre musical.

Aquest musical de Barcelona ofereix una posada en escena molt neta, on només hi apareixen els cinc actors acompanyats de la seva veu i dos músics. Amb un principi molt clar i contundent que només començar, expressa molt bé quina és la voluntat d’aquests personatges. Una proposta interessant ja que es dóna importància al que realment es necessita aquí, la veu, la interpretació, la música, més que en el decorat o l’escenografia que en aquest muntatge no hi és perquè no cal.

5Cinc vol portar l’espectador a l’essència, a viure la història des d’un altre punt on normalment no estem acostumats. Molt sovint els espectacles ens embolcallen massa amb la voluntat de ser acompanyats per un espai real, uns objectes concrets i a vegades es perd una mica l’essència del que es vol transmetre realment. A destacar les grans veus solistes i en conjunt dels cinc actors i la complicitat que es genera entre ells.

Com a punt feble, potser dir que en alguns moments la història potser decau una mica per la llargada d’algun tema i potser falta un punt de tensió per no perdre l’interès i seguir mantenint l’atenció com al principi del muntatge. Però en general, un espectacle molt recomanable de veure, d’escoltar i sobretot de viure!


Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *