Crítica: 73 raons per deixar-te

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 8 sobre 10

Consulta aquí nuestra selección de teatro en Barcelona

73 raons per deixar-te és un musical de Barcelona que es representa al Teatre Goya aquests nadals. Un musical escrit per Guillem Clua i Jordi Cornudella amb música d’Andreu Gallén i dirigit per Elisenda Roca. Interpretat per quatre actors; Mercè Martínez, Abel Folk, Mone Teruel i Marc Pujol.

El musical comença en clau de comèdia explicant de manera molt divertida les 73 raons que han fet que aquesta relació de parella s’acabi. A partir d’aquí, es fa un flashback cap el inici de la relació d’aquesta parella, per entendre més bé tot el que ha passat durant aquest temps que han estat junts. A part de la parella, també hi apareixen els pares (el pare d’ella i la mare d’ell) que tenen un paper molt important durant tota l’obra i sobretot en el desenllaç.

Per començar, m’agradaria parlar sobre la posada en escena. És una posada en escena molt encertada perquè és força original que els pares adoptin el paper de narradors i expliquin la història. Penso que li dóna un toc molt diferent a l’espectacle. L’escenografia, mòbil, és austera però original i està molt ben aprofitada pel que fa a tot el recorregut de l’obra.

Pel que fa a la música de 73 raons per deixar-te podríem dir que és una música amb molt sentiment i profunditat i amb una complexitat d’harmonies molt treballada en certs moments. Però també amb tocs d’humor i lleugeresa molt divertits.  Agraïr que la música sigui en directe, un pianista i un violinista en tot moment en escena i que hi participen, fa que l’espectacle agafi un color diferent, que si fos música enllaunada o no poguessim veure els músics durant l’obra.

Aquest espectacle de Barcelona cap a la meitat, agafa un to molt diferent al del principi, ja que la història dóna un tomb més dramàtic i la veritat força inesperat. Hi ha moments de la història, reflexions una mica pessimistes, negatives…això desconcerta una mica d’entrada, però cal dir que el final de l’obra està a l’altura de les expectatives que s’havien creat al principi d’aquesta, tot i que deixa un gust una mica amarg.

És un musical ple de missatges de tot tipus relacionats amb l’amor i una espècie de reflexió del món de la parella i les relacions amoroses en general molt interessant.


Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Un comentario:

  1. Coincido totalmente con la crítica, la obra es muy buena, me divertí y me gustó pero tenía varios puntos del guión muy pesimistas, que desanimaban un poco en la vision del romance y del amor, es cierto.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *