Crítica: Acciones Sencillas de Jesus Rubio Gamo – Mercat de les Flors [Grec 2021]

Crítica: Acciones Sencillas de Jesus Rubio Gamo - Mercat de les Flors [Grec 2021]

[usr 3 img=»03.png»]

Dins del Festival Grec, al Mercat de les Flors, hem pogut veure Acciones Sencillas. Els ballarins Clara Pampyn, Olaia Valle, Natalia Fernandes, Raúl Pulido i Diego Pazó ens han mostrat un món que, des de la grada, semblava un microcosmos que el públic podem mirar i admirar des de lluny. Un formiguer de gent que va i ve i que fa el mateix una i una altra i una altra vegada.

Acciones sencillas, un espectacle de dansa dins el Grec 2021

Els ballarins d’Acciones sencillas es mouen en solos, en parelles, en trios… s’agrupen i es desagrupen… fan i desfan… i veiem com el que fan és repetitiu. Són un munt de gent, com nosaltres, que fa el mateix que nosaltres. Nosaltres ens repetim diàriament, fem sempre el mateix. Ells també.

La música és un punt i a part. En directe. Paz de Manuel, Blanca Paloma, Desiré Paredes creen un espai sonor que comença amb palmes i, de mica en mica, va incorporant percussió i veu. I la veu, al principi, és com veu trencada. Trossos de paraules, de frases, que ens porta el vent… que ens arriben d’aquell microcosmos que estem observant des de la platea.

Però a poc a poc, els trossos de veus ens comencen a arribar sencers i es converteixen en corrandes populars que ens apropen als ballarins.

Un espectacle que es repeteix des de dos punts de vista. La repetició, potser, és supèrflua, perquè a la primera part ja ens ha quedat clar el que estem veient. A la segona part, els ballarins, nus, ens tornen a mostra el mateix microcosmos de la primera part, i ja no ens sorprèn.

Acciones Sencillas és una coreografia que, amb moviments molt ben coordinats, ens mostra el nostre dia a dia. Però el dia a dia d’aquests ballarins és més harmoniós que el nostre… i la seva banda sonora és excel·lent!!!


  • El millor de l’obra: la música en directe. Paz de Manuel, Blanca Paloma, Desiré Paredes són EXCEPCIONALS.
  • El pitjor de l’obra: la repetició innecessària.

 

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *