Crítica: Brain – Hausson

Crítica de Nicolás Larruy

Nota: 8 sobre 10

Un espectacle de màgia a Barcelona dins del cicle Dimarts màgics a La Seca

En Hausson és un mag, o un il·lusionista elegant. El seu muntatge a Barcelona no és espectacular, no fa servir fum, ni explosions, ni jocs de llums, ni aparacions i desaparicions impressionats. No espereu res d’això. Brain a La Seca Espai Brossa és un muntatge íntim, amb poc públic, amb en Hausson a tocar de la mà. Un muntatge on en Hausson fa ben poca cosa… o això sembla… perquè, com diu ell, són els espectadors, els assistents a la funció, els que fan la màgia.

I és cert. Sense escarafalls, amb molta tranquil·litat, amb un tempo pausat però sostingut, aquest espectacle de Barcelona manté el públic atrapat des del primer moment. Som els nosaltres els que fem la màgia. En Hausson és només com un director d’orquestra que ens porta per allà on vol ell.

A Brain en Hausson ens fa fer trucs amb cartes, ens endevina dibuixos, ens deixa bocabadats amb un mòbil, ens fa jugar amb un alter ego seu que apareix en una pantalla i que, inexplicablement, encerta les cartes, ens fa patir amb uns trepants… i ens demostra una elegància i un saber fer que no necessiten grans muntatges escènics. No li calen gens ni mica. No li cal amagar-se rere focs artificials ni efectes especials. Només ell, el seu ofici, la seva manera de fer, la seva distinció. Com un “gentleman” de l’il·lusionisme, amb moviments amb gràcia i elegància, ens deixa bocabadats.

FOTO JOSEP GARCIA

Brain, un espectacle a Barcelona, que ens porta a una manera de fer màgia que semblava oblidada. Una manera de fer màgia de prop, íntima, pausada… i al mateix temps, molt impactant. Hausson ens demostra que un bon mag no necessita res més que un joc de cartes. I la complicitat d’un públic disposat a fer de “voluntari” quan convé.

Si us atreviu a ser aquest “voluntari” i us agrada que la màgia passi a través vostre, no us perdeu Brain a La Seca Espai Brossa. Un espectacle de màgia a Barcelona que us deixarà bocabadats.

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *