Crítica: El bon lladre

Crítica de Laia Ruiz

Nota: 9 sobre 10

Hem tornat a La Seca, que tant ens agrada, que és tan íntima i màgica, aquest cop per veure el monòleg de Josep Julien. Però sobretot per escoltar-lo, perquè el que passa en escena és que ens expliquen una història; Josep Julien ens l’explica i ens la fa viure. Durant gairebé una hora i mitja, l’únic actor es posa en el paper d’un borratxo irlandès, delinqüent “de poca monda”, que es troba involucrat en un tiroteig i en la trama que aquest posteriorment desencadena. És un d’aquests desgraciats, molt abundants en el cinema, que al final t’acaben per caure bé i tant te fa el que hagi fet; t’agradaria poder salvar-lo del seu destí i ajudar-lo.

L’obra de teatre El bon lladre sorprèn perquè, en sortir del teatre, dóna la sensació d’haver vist una pel·lícula; em semblava que coneixia als altres protagonistes de la història i que havia estat en els llocs dels quals parlava. Una road movie que apel·la constantment a les emocions del públic i un Julien que et mira els ulls mentre seus a la cadira aquella no massa còmoda.

El text fou escrit el 1997 per Conor McPherson i Josep Julien el va llegir per primera vegada en una festa, en la que no coneixia massa gent i s’avorria. Va agafar un llibre de l’estanteria, va obrir-lo i va descobrir una cosa que valia la pena traduir i representar, encara que no fos comercial i no trobés el suport de grans productors. Això és el que passa sovint, ens va confessar en el col·loqui posterior a l’obra (que en realitat no va ser un col·loqui sinó una xerrada informal, entre 4 gats que ens vam quedar allí, interessats i curiosos.

Us recomanem aquest espectacle de Barcelona, dirigit per Xicu Masó, al 100% i li posem de nota un 9, perquè el tex tés genial, perquè és senzilla i t’omple i l’escoltes, la veus i la sents, o sigui que la vius, vaja. Us hem casi d’obligar a no desaprofitar aquesta oportunitat tan única i tan econòmica. ANEU-HI abans del 22 de novembre!

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *