Crítica: Germans de sang – Teatre del Raval

I el Teatre del Raval va acabar en peus. Després d’haver gaudit durant més de 2 hores del musical «Germans de sang«, el públic no  va poder contenir l’emoció que va impregnar, també, els ulls de l’actor Roger Pera. Un final emotiu i just després d’un gran treball realitzat per tots i cadascún dels membres de la companyia.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FONgaHM6mic&w=420&h=315]

Aquest musical de Broadway no explica una història ni nova ni molt original (des del punt de vista contemporani); no obstant, la selecció musical, la traducció de la lletra i el piano en directe li otorga un caire melancòlic replet d’art i de saber fer. «Germans de sang» ens endinsa en una història que recorda molt a la tradició del Modernisme, una història on les persones que la formen estan sotmesos a l’estament social d’on pertanyen: així, el nen ric té na vida plena de goig, i el nen pobre està destinat a ser un criminal.

germans_sang_raval2
Els «Germans de sang» que se’ns presenten al Teatre del Raval és un musical on tota l’esplendor de l’atrezzo, el vestuario i els decorats passa en un segon lloc per deixar pas a la trama i a la interpretació. Tot i que aquesta intenció és molt moderna, en el cas de «Germans de sang» es troba a faltar un atrezzo més elaborat i un vestuari més adient per cada personatge, sobretot l’interpretat per la mare d’en Edward Lyons que, des de l’inici, porta una roba que no li afavoreix ni una mica.

A nivell interpretatiu qui se’n porta la palma és Roger Pera, Isa Mateu i Lucía Torres, aquesta última aconsegueix una naturalitat, una simpatía i un feeling molt interessant envers el públic. Al tractar-se d’un musical no podem obviar l’aspecte musical. Des d’aquí volem felicitar gratament al pianista Dani Campos qui és, alhora, el director musical: peces intenses, exactes per cada moment dramátic i molt ben estructurades.

Germans de sang Teatre del Raval

La veu principal, la de Virgínia Martínez és molt dolça, massa i tot per alguns episodis del musical que necessitarien un to més trencat, més greu, més dramátic; de totes maneres, hi ha un tema cantat a dues veus amb el narrador de la història, Albert Estengre, que és impressionant.

«Germans de sang» és un musical clàssic portat al Teatre del Raval sota una estètica més contemporánia i minimalista. Una interpretació notable, una música excelent i un final emocionant fan que sigui un espectacle bastant recomenable per tots aquells amants dels musicals.

espectaculosBCN

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *