Crítica: Germans de sang – Teatre del Raval

Nuestra opinión

I el Teatre del Raval va acabar en peus. Després d’haver gaudit durant més de 2 hores del musical «Germans de sang«, el públic no  va poder contenir l’emoció que va impregnar, també, els ulls de l’actor Roger Pera. Un final emotiu i just després d’un gran treball realitzat per tots i cadascún dels membres de la companyia.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FONgaHM6mic&w=420&h=315]

Aquest musical de Broadway no explica una història ni nova ni molt original (des del punt de vista contemporani); no obstant, la selecció musical, la traducció de la lletra i el piano en directe li otorga un caire melancòlic replet d’art i de saber fer. «Germans de sang» ens endinsa en una història que recorda molt a la tradició del Modernisme, una història on les persones que la formen estan sotmesos a l’estament social d’on pertanyen: així, el nen ric té na vida plena de goig, i el nen pobre està destinat a ser un criminal.

germans_sang_raval2
Els «Germans de sang» que se’ns presenten al Teatre del Raval és un musical on tota l’esplendor de l’atrezzo, el vestuario i els decorats passa en un segon lloc per deixar pas a la trama i a la interpretació. Tot i que aquesta intenció és molt moderna, en el cas de «Germans de sang» es troba a faltar un atrezzo més elaborat i un vestuari més adient per cada personatge, sobretot l’interpretat per la mare d’en Edward Lyons que, des de l’inici, porta una roba que no li afavoreix ni una mica.

A nivell interpretatiu qui se’n porta la palma és Roger Pera, Isa Mateu i Lucía Torres, aquesta última aconsegueix una naturalitat, una simpatía i un feeling molt interessant envers el públic. Al tractar-se d’un musical no podem obviar l’aspecte musical. Des d’aquí volem felicitar gratament al pianista Dani Campos qui és, alhora, el director musical: peces intenses, exactes per cada moment dramátic i molt ben estructurades.

Germans de sang Teatre del Raval

La veu principal, la de Virgínia Martínez és molt dolça, massa i tot per alguns episodis del musical que necessitarien un to més trencat, més greu, més dramátic; de totes maneres, hi ha un tema cantat a dues veus amb el narrador de la història, Albert Estengre, que és impressionant.

«Germans de sang» és un musical clàssic portat al Teatre del Raval sota una estètica més contemporánia i minimalista. Una interpretació notable, una música excelent i un final emocionant fan que sigui un espectacle bastant recomenable per tots aquells amants dels musicals.

espectaculosBCN

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *