Crítica: ‘Gospel for Kids’, la nova proposta familiar de La Roda Produccions al Teatre Regina de Barcelona

Nuestra opinión

Nota: 7 de 10

La Roda Produccions ens presenten un nou espectacle familiar ple de música, energia i entreteniment al Teatre Regina de Barcelona.

Gospel for Kids és una barreja de concert i espectacle de teatre musical

Als protagonistes se’ls planteja un problema que hauran de resoldre mentre els temes de gospel que canten queden integrats i gairebé justificats a la història. La majoria d’ells amb una relació entre la lletra i l’argument de l’espectacle, però on s’agrairia que es combinessin amb traduccions al català i/o castellà perquè els infants poguessin entendre-les.

Així, serem també els adults que acompanyem als petits els que gaudirem amb els temes que van sonant, la majoria molt populars i cantats originàriament per cantants negres. Els estereotips de la música gospel no es trenquen amb aquest espectacle, però si que es fa palès que les veus blanques poden tenir colors, timbres, matisos, ressonàncies, tons i tessitures semblants a la dels cantants de gospel negres, amb veus ja de per si molt acolorides (no els traguem cap reconeixement si us plau).

Això sí, els 6 intèrprets tenen unes veus fantàstiques i un domini molt gran de la tècnica que ens fa gaudir i vibrar, i pel que ja val la pena anar a escoltar-los.

Destaco les veus de tots i totes les intèrprets, la producció ben resolta i generosa, la direcció general i la direcció musical ben fetes, i la interpretació de la mestra devota que fa també el paper de mare d’un alumne.

Per altra costat, de l’argument costa pair com de conservador es planteja l’institut i els i les alumnes, fent que tingui tot un aire massa americà o de classe alta, allunyat de les nostres realitats, inclús amb l’injustificat i clàssic petó final entre dos d’ells.

Tot i així grans i petits gaudireu de l’espectacle i de les seves veus! Hi seran fins el 19 d’abril!

  • Firma el text i la direcció Dani Cherta,
  • Direcció musical Manel Garcia
  • Escenografia i el vestuari Antonio Harillo
  • Il.luminació Fran Agramunt.
  • El repartiment està compost per Anna Ferran, Roger Sahuquillo, Anna Cartoixà, Anna Morera, Abril Morera i Dèlia Benito o María Única.

 

Julia Faneca

oy una apasionada de las Artes Escénicas desde que nací, debido a que mi padre es actor. He tenido el privilegio de estar entre bambalinas y de público desde bien pequeña. Además, me han hecho descubrir la fuerza que tienen como herramienta para transformar la sociedad en un mundo mejor, su fuerza artística y creativa, y su grandeza para crear espíritu crítico y para educar en mayúsculas. Todo esto me hizo profesionalizarme en Arte Dramático, Comedia Musical y Danza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *