Crítica: Guapos y Pobres – Musicales BCN

Crítica de Janna Ayesa

 

 

 

 

Nota: 8 sobre 10

El musical Guapos i pobres és el musical que s’està representant actualment al Teatre Goya de Barcelona fins al 7 de juny. Escrit per Toni Martín i composat per Xavier Torras.

Està basat en el llibre Guapos y Pobres d’Alfredo Ruiz. Amb un repartiment de luxe: (hi apareixen molts dels actors de musical més coneguts a Barcelona) Ivan Labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo, Muntsa Rius, Frank Capdet, Xavi Duch, Jorge Velasco, Gracia Fernández. El musical parla d’un tema molt actual; explica la problemàtica que tenim els joves avui dia per trobar feina. L’argument de l’obra es centra en la història de 8 amics que formen part d’aquesta generació i a través d’ells s’expliquen varis exemples de problemes molt actuals.

L’escenografia de l’obra és molt realista; representa un pis, però també moderna, ja que apareixen elements audiovisuals que ajuden a fer la història més real. Hi ha una gran pantalla on s’hi projecten diverses imatges que formen part de l’obra i exemples de tota aquesta problemàtica social que li dóna un punt com de documental molt interessant.

A part de l’argument de l’obra que ja de per si connecta amb l’espectador, el que més enganxa d’aquest musical és la música. És una música moderna, variada i amb moltes segones veus. A més a més, les veus d’aquests grans actors i actrius, són impressionants. Llàstima que el so no ajudava gaire perquè quan cantaven individualment se’ls sentia poc.  D’altra banda, quan cantaven tots junts en els números corals el conjunt de totes les veus se sentia molt bé i el so creixia molt.

En general, Guapos y Pobres és un musical molt recomanable ja que és molt proper al que estem vivint últimament a la nostra societat i és recomanable per a tots els públics. És una llàstima que un musical amb una bona música, uns grans actors i un gran muntatge, per falta de públic, hagi d’acabar abans del que estava previst.

Positiu

  • Les grans veus dels actors, la música
  • La posada en escena i l’escenografia

Negatiu

  • El so fallava bastant sovint
  • Algunes escenes potser eren una mica llargues

 

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *