Crítica: Hivern – La Seca

Crítica: Hivern - La Seca

Nota: 7 sobre 10

Poc convencional, curt, dur, cru… així és l’ «HIVERN» de Jon Fosse i en aquesta representació que en fa l’Ester Roma, també és un hivern simple, despullat i anònim. Tant és com es diuen els protagonistes i quina és la ciutat on l’acció succeeix.

Ens asseiem en una de les cadires de la Sala Leopoldo Fregoli de La Seca Espai Brossa i al cap de pocs minuts ens en volem aixecar; ens hi sentim incòmodes, violents i estranys. A mida que avança l’obra ens hi anem acomodant i al final d’aquests escassos 60 minuts que dura, ens hi voldríem quedar una estoneta més, o voldríem, si més no, tenir algun motiu més per romandre-hi. L’HIVERN acaba d’una manera brusca i desconcertant, com tantes coses a la vida.

Un home i una dona es coneixen en un parc de la manera més absurda i agressiva que us podríeu imaginar. Arrel d’aquesta trobada, aquest home deixarà la seva dona i el seu fill per seguir una dona que no sap on va. Perdrà el nord per poder trobar-la a ella, que està encara més perduda.

HIVERN ens explica (a esquitxades i per camins poc definits) la història de dues persones que es coneixen d’una forma casual però que potser es necessitaven mútuament... o potser no. Aquest HIVERN està ple de «potsers», de desconcerts, de connotacions i interpretacions subjectives. Res és massa clar i tot és massa obert. Frases inacabades i inconnexes, reaccions espontànies i incoherents i una desgràcia mútua que pot resultar tragicòmica, en certs moments. Realment, allà assegut, no saps si riure o plorar. O cridar.

Estem davant d’una obra complexa i una adaptació que juga a despistar-nos i confonfre’ns tota l’estona, podem pensar que amb l’objectiu de fer-nos sentir tan perduts com els seus protagonistes; si és així, objectiu aconseguit.

Volem destacar el gran treball dels dos actors, Ramon Bonvehí i Bàrbara Roig. Poques vegades ens hem vist davant d’un text tan difícil d’escenificar i fer-ho d’una forma que arribi al públic. Esplèndids tots dos, els hi donem un 10 per la seva interpretació. I a l’obra en conjunt li posem un 7/10.

Recomanem HIVERN perquè és diferent, és explosiva i és impossible que en sortiu indiferents. Atreviu-vos a sentir… encara que faci fred.


Crítica: Hivern - La Seca

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *