Crítica: Humor humà

Nuestra opinión

Crítica de Janna Ayesa

Humor humà és un espectacle de Barcelona de petit format que es representa al Círcol Maldà. Amb l’actriu Carme Pla de la companyia T de Teatre, dirigida per Marta Pérez, es crea aquesta petita obra basada en petites històries de Pere Calders, Joan Fuster i Jesus Moncada.

L’espectacle es basa en l’humor explicat a través de petites històries divertides i curioses dels autors d’aquesta època. Cada història transmet un tipus d’humor diferent, el més irònic, el més tendre, el més elegant, etc.  Representat per una sola actriu que interpreta tots els personatges que apareixen en aquestes històries i protagonitzant sempre el narrador de cada una d’elles.

Acompanyada d’una escenografia molt simple però molt treballada. Dos petits espais (una cadira amb una taula, i un banc amb gespa) acompanyats amb els mínims objectes necessaris per les situacions explicades.

El muntatge, d’una hora de durada, és en general amè i divertit. Carme Pla interpreta molt bé tots els papers que se li proposen. El seu tarannà, ja de per si còmic, és present i s’adapta sempre al moment en cada història contada. És sorprenent com amb poc atrezzo es pot reproduir amb tanta precisió els estats d’ànim i sentiments dels personatges en una situació concreta.

Com a punt a tenir en compte, potser dir que el llenguatge en què s’expliquen algunes històries, pot ser confós per un espectador no tan acostumat a aquest tipus de llenguatges.

Per acabar, comentar que l’espai del Círcol Maldà se li adiu molt ja que crea un clima molt proper i acurat.

En definitiva, l’obra Humor Humà es un espectacle divertit, humorístic i amè que et farà passar una molt bona estona. A més, està interpreta magistralment per Carme Pla donant-li, així, un toc artístic i de gran qualitat escènica.


 

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *