Crítica: iMe – Comedia Barcelona

Crítica de Janna Ayesa

Nota 7 sobre 10

Aquest juliol la Cia Dara Teatre presenta el seu nou espectacle al teatre Tantarantana. Es tracta d’una comèdia que parla d’una societat futura que només es comunica a través de les xarxes socials. Un dia, el servidor IME deixa de funcionar i tothom es veu forçat a tornar a interactuar físicament. “A l’antiga” (mirant-se, parlant cara a cara, tocant-se, etc).

L’espectacle comença d’una manera molt directa i visual explicant com és i com són aquests personatges d’aquesta societat del futur on tothom només interactua a través de les xarxes socials. Si bé cal dir que al principi costen una mica d’entendre alguns dels termes tècnics informàtics de què parlen els actors, a mesura que avança l’obra poc a poc hi vas entrant.

L’obra iMe envia un missatge molt clar i una reflexió sobre l’ús que fem de les tecnologies. Al plantejar aquesta situació límit en què totes les tecnologies s’apaguen i on la gent ha de tornar a aprendre a interactuar perquè el servidor ha estat desactivat, sorgeixen situacions hipotètiques ben trobades i molt divertides que podrien ser reals. Totes estan ben resoltes.

Amb un final sorprenent i que potser no desitjaríem, però que et fa reflexionar sobre el poder que tenen aquestes tecnologies sobre l’ésser humà.

iMe és un espectacle de petit format, amb una escenografia minimalista potser poc aprofitada, que representa només part de l’espai on transcorre l’obra. Pel que fa als actors i actrius, estan en tot moment a l’alçada recreant molt bé la situació i des del principi et fan penetrar en l’ambient estrany que l’obra proposa. Dues actrius, Mireia Pàmies i Núria Deulofeu i dos actors, Isidre Montserrat i Bernat Mestre.

És un espectacle entretingut, divertit i que a la vegada fa replantejar tot el que té a veure amb les xarxes socials i l’ús que en fem.

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Un comentario:

  1. los fui a ver con amigos, a mi me pareció excelente, sobre todo el modo en que reacrean toda una realidad apocalíptica fuera del departamento donde se supone que están cuando les cortan las redes sociales jojoo, una crítica paródica de hacia donde está evolucionando la sociedad que casi ni nos hablamos cara a cara ya, yo estoy todo el día con el wasap y a veces me doy cuenta que llamo menos a la gente .

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *