Crítica: Immunitat a La Villarroel – [Grec 2022]

Nuestra opinión

[usr 3,5 img=»03.png»]

Arribem a La Villarroel per l’estrena d’Immunitat hem llegit que sis persones són convidades en un mostreig demogràfic i poc més, tot es presenta força misteriós.

La Sala Villarroel presenta l’obra de teatre Immunitat, dins del marc del Festival Grec 2022. Dirigida per Jordi Casanovas, qui és autor també de la peça, i amb sis actors damunt l’escena: Òscar Muñoz, Mercè Pons, Javier Beltrán, Vicenta Ndongo, Ann Perelló i Borja Espinosa.

Immunitat una nova obra escrita i dirigida per Jordi Casanovas

D’entrada és una d’aquestes obres en les quals es respira un ambient un xic claustrofòbic; sis persones tancades en una sala, sense saber res les unes de les altres, amb un objectiu que es fa difícil d’aconseguir.

És una «obra trencaclosques», on sis persones que aparentment semblen no tenir cap relació, es van destapant psicològicament i interiorment i anem veient, a poc a poc, com l’encaix és possible i la relació es va establint a mesura que avancen els 90 minuts que dura La Immunitat.

El ritme de l’obra és in crescendo, així com al principi sembla que li falta una mica de passió i li sobra discurs ideològic, l’acció es va fent més evident i ens va despertant més curiositat.

Els sis personatges, als quals se’ls ha assignat una xifra que va de l’1 al 6, hauran de prendre una sèrie de decisions per tal de poder millorar la gestió política en cas de futures crisis; una veu en off, de la intel·ligència artificial, els anirà plantejant qüestions, però per avançar hauran d’estar tots d’acord en cada una de les respostes. Tot plegat un context-excusa per criticar la gestió de la crisi provocada per la pandèmia que hem viscut.

Una obra que critica la gestió de la pandèmia per part dels polítics

Veiem molta frustració i molta ràbia, molta tristesa i molta injustícia, acumulades per la tragèdia i el desgast de tants mesos amb malaltia i restriccions, i, sobretot, veiem diferents punts de vista que es poden arribar a comprendre, tots ells; sis personatges que representes diferents perfils afectats greument per la gestió de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la COVID.

La intel·ligència artificial els posarà a prova, posarà en dubte la seva integritat, jugarà amb les seves febleses i intentarà manipular-los i controlar-los, igual que podríem pensar que ho ha intentat fer el nostre sistema durant aquest temps pandèmia, confinaments, normes i vacunes.

La discòrdia està servida. Us ve de gust reflexionar sobre aquest tema tan complex i delicat, que ens ha assetjat aquests últims anys?, és imprescindible que tingueu clara la resposta per decidir si us satisfarà la vetllada.

Immunitat és intensa, realista encara que barregi ficció i molt sucosa; podeu organitzar un teatre-fòrum amb sopar i llarga sobretaula per a després, tindreu de què parlar.


  • El que més m’ha agradat: l’empatia que són capaços de despertar els personatges, inclús els que representes ideologies molt llunyanes, podria semblar, a la nostra.
  • El que menys m’ha agradat: que estic una mica cansada de la pandèmia i vaig al teatre buscant airejar-me i passar-m’ho bé, però això, evidentment, és molt personal.

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *