Crítica: La caiguda d’Amlet – Teatre Lliure

Crítica: La caiguda d’Amlet - Teatre Lliure

Cartellera teatre Barcelona

[usr 5 img=»03.png»]

Jordi Oriol va escriure una trilogia partint de textos de Shakespeare. Una trilogia que és un cant d’amor a la llengua, al teatre, a les Muses!

La caiguda d’Amlet, dirigida per Xavier Albertí i interpretada per Jordi Oriol, ens porta a un moment vital d’una persona (Hamlet? Amlet?) en què s’adona de existeix i és. És. Però… per a què és? Quina finalitat té el seu ser? On el porta? Amunt… o avall? Aquí … o allà?

La caiguda d’Amlet escrita i interpretada per Jordi Oriol arriba ara al Teatre Lliure

Jordi Oriol juga amb les paraules, retorça la llengua, la capgira i la torna a capgirar… i la llengua es converteix en una eina de comunicació que va més enllà del que hem vist. Jordi Oriol és com un artesà que fa filigranes amb el seu art… i ell les fa amb la llengua.

La direcció de Xavier Albertí dona molta llum al text. Jordi Oriol a estones, sembla gairebé de fusta, amb una expressió volgudament inexpressiva que només trenca un moment per mostrar-nos un somriure que no sembla ni real, que sembla pintat.

Però la manca d’expressivitat del rostre es veu compensada per un moviment corporal ple de vida, de gestos, d’expressió…  i una veu plena de música i matisos.

La combinació del text de Jordi Oriol, més la seva interpretació, més la direcció de Xavier Albertí, han creat un espectacle que una meravella visual i auditiva.

LA CAIGUDA D’AMLET, al Lliure, s’ha de veure. I si es pot, s’ha de veure, amb els altres dos espectacles que formen la trilogia. Perquè si amb un sol espectacle ja xaleu, amb els tres, us semblarà que renaixeu.


Crítica: La caiguda d’Amlet - Teatre Lliure

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *