Crítica: L’esbudellador de Whitechapel

Nuestra opinión

Nota: 6.5 (sobre 10)

El Londres de finals del segle XIX s’instaura al Teatre del Raval amb el musical en català L’esbudellador de Whitechapel, un espectacle que dóna una altra versió sobre el tenebrós mite de Jack l’Esbudellador. El misteri d’aquest llegendari assassí a sang freda és ressolt per la companyia del Teatre del Raval d’una manera sorprenent i molt original.

L’esbudellador de Whitechapel és un musical de producció pròpia del Teatre del Raval. L’objectiu era crear una peça de petit format i nova creació dins el terreny dels musicals a Catalunya. El resultat està força bé: el vestuari, l’ambientació i l’argument de l’obra estan molt ben treballats i aconsegueixen traslladar-te a la història com si l’estiguessis vivint en primera persona.

esbudellador withechapel raval

També cal destacar la feina dels actors d’aquest musical a Barcelona: i és que durant gairebé 2 hores, el ritme de l’espectacle no baixa i l’energia va creixent. Un punt a favor sobre la direcció dels actors és la ben buscada manera de crear el personatge del poble amb màscares típiques de la Commedia Dell’Arte, un recurs molt ben trobat i perfectament coreografiat.

No obstant, la qualitat com a musical, en el sentit exacte de la paraula, és una mica menys espectacular. El que passa és que els temes composats ratllen, algunes vegades, la monotonia. Són melodies molt semblants entre elles i, moltes vegades, no acaben de encaixar bé amb la història que s’està explicant.

esbudellador raval 2

Un altre factor a millorar és l’entonació d’alguns actors que perden la tonalitat en alguns moments claus de l’obra i això fa que no entenguis què està passant (també pot ser que, com ahir era l’estrena, els nervis juguessin una mala passada, tot s’ha de dir).

L’esbudellador de Whitechapel és un musical entretingut que t’explica una versió diferent sobre el mite d’aquest assassí en sèrie i demostra un gran treball tant a nivell de vestuari, com d’interpretació, com de guió. Si us agraden els musicals, no podeu deixar d’anar-lo a veure al Teatre del Raval.

Reserva ara les teves entrades per L’esbudellador de Whitechapel des de només 12€

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *