Crítica: Mares i filles – Musicals a Barcelona

Crítica: Mares i filles – Musicals a Barcelona
¡Puntúame!

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 7 sobre 10

El Teatre Gaudí de Barcelona acull aquests dies el musical Mares i Filles. Un musical escrit i dirigit per David Pintó, composat per Clara Peya i interpretat per Nina i Mariona Castillo.

Mares i filles és un musical de petit format, proper i amb molt d’encant. Tot i la simplesa del seu argument, (la relació d’una mare i una filla) el musical troba el punt exacte d’explicar una història tan propera a través de la música (no sempre fàcil de fer), tot creant un clima màgic d’empatia i sentiment amb l’espectador.

mares i filles musical

La posada en escena de l’obra és molt especial i encertada. L’escenari està situat a 3 bandes, d’aquesta manera el públic pot sentir-se més com una part de l’espectacle. El musical transcorre a la casa de la mare i on encara viu la filla. L’habitació on passa la història està plena de llibres col•locats de diferents maneres a una banda creant un clima molt interessant.

La música, creada i tocada en directe per Clara Peya durant l’espectacle, és delicada i simple però alhora molt treballada i virtuosa. Les melodies més importants destaquen amb força connectant amb els moments més importants i potents de discussió, però en altres moments també acompanyen els sentiments més íntims i de reflexió que sorgeixen. És sorprenent com la història només explicada a través de la música i la cançó pot transmetre tants sentiments i arribar tant.

mares i filles musical

Pel que fa a les dues actrius, Mariona Castillo i Nina, cal dir que totes dues llueixen com a grans actrius destacant el vincle tan especial que creen (en alguns moments fins i tot sembla real) entre elles, i com a cantants defensant amb nota, afinació i interpretació musical, una partitura difícil i gens fàcil de cantar.

Positiu:

  • És un musical molt recomanable d’anar a veure tan musicalment com interpretativament perquè tracta un tema molt proper a la majoria de la gent i ho fa d’una manera molt especial i sorprenent.

Negatiu:

  • Al principi de l’espectacle, tot i anar microfonades, no s’entenia gaire alguna lletra de les primeres cançons.

Reserva tus entradas para el musical Mares i Filles 

Los mejores espectáculos de Atrápalo.

Elia Tabuenca

Filóloga hispánica y periodista digital. Apasionada del mundo del teatro y fundadora de espectáculosBCN y la productora teatral Laberinto Producciones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *