Crítica: Merda d’artista

Nuestra opinión

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 9 (sobre 10) 

Merda d’Artista és sens dubte un dels musicals més divertits que podem veure aquest nadal a Barcelona. Un molt bon guió, acompanyat d’una enginyosa posada en escena, uns grans actors i actrius i per acabar una genial música, el converteixen en un musical molt sorprenent.

Dels creadors del musical “Pegados”, Merda d’Artista és un musical inspirat en la vida i l’obra de Piero Manzoni, pintor que va viure a Milà durant els anys 60. L’obra segueix amb la línia de l’anterior espectacle de la companyia: Pegados, el qual també va ser un gran èxit.

merda dartista barcelona

  • Posada en escena

Amb una posada en escena cuidada i sempre en to de comèdia, el musical Merda d’artista té un ritme trepidant ple d’humor i ple de gags des del primer moment. L’argument, atractiu i alhora inesperat, fa que l’espectador no s’esperi mai cap on anirà la trama. Es nota, i s’agraeix molt, que el text del guió estigui escrit meticulosament i amb molt d’humor.

Un dels punts més atractius del musical són les constants referències (metateatralitat) que hi ha a l’obra. Aquests fugen per un moment del seu paper i de la història per comentar l’obra des de fora sense interrompre la fluidesa de l’actuació. És molt gustós poder apreciar aquests gags tan enginyosos i ben trobats que sempre fan riure tant al públic.

També hi apareixen moltes intervencions dels músics, en concret el seu pianista/compositor Joan Miquel Pérez que actua com un personatge més de la història i que d’una especial manera fa que el musical agafi encara, un toc més d’humor.

merda dartista barcelona

  • Els actors de Merda d’artista

Pel que fa als actors són tots molt bons tan a nivell vocal com interpretatiu. Sis actors (comptant el pianista i compositor que interpreta el seu personatge amb molta soltura) i 2 musics. Molt sorprenent la brillant interpretació còmica de l’actriu Gemma Martínez, en el paper de Sofia. Una de les actrius que més destaca al musical.

  • La música i la coreografia

La música i la coreografia d’aquest musical de Barcelona és molt fresca i divertida. A més a més és tota de creació i recorda molt als clàssics musicals i la música italiana dels anys 60. És un gust veure com encaixa tan bé la música i la lletra de totes les cançons, i com perfectament aquestes combinen amb les seves divertides coreografies.

  • A destacar:

La brillant i divertida actuació de l’actriu Gemma Martinez en el paper de Sofia, un personatge fet a mida amb el qual l’actriu treu el millor de si mateixa i ens sorprèn i ens fa riure contínuament.

  • A millorar:

El so dels micròfons, a vegades és massa potent, i això dificulta la comprensió de les lletres de les cançons, sobretot del personatge de Piero.

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *