Crítica: Molt soroll per no res

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 9 sobre 10

Consulta la nostra selecció despectacles a Barcelona

Un musical de Broadway a la sala gran del TNC!

Aquest any, el Teatre Nacional de Catalunya estrena temporada amb una gran aposta el musical Molt soroll per no res en format musical. Quinze actors a escena, múltiples escenografies i vestuaris molt variats conformen aquesta gran aposta. Un muntatge dirigit per Àngel Llàcer, adaptat per Marc Artigau i amb música de Cole Porter dirigida per Manu Guix i la seva banda.

Amb actors de primer nivell i més coneguts com Lloll Bertran, Victòria Pagès, el mateix Àngel Llàcer que també fa d’actor, Albert Triola, Bea Segura, Jordi Coll o David Verdaguer, i d’altres de no tant però que destaquen pel seu talent i la seva versatilitat, com Aida Oset, Clara Altarriba, Albert Mora, Oriol Burés, Enric Cambray, Oscar Muñoz, Bernat Cot i Marc Pociello.

Molt soroll per no res és un gran muntatge que vol apropar, partint d’una obra clàssica shakesperiana, el format dels grans musicals de Broadway a tot tipus d’espectador.  La ben encertada adaptació i combinació del text clàssic Shakesperià que ja de per si és divertit, amb les actuacions dels actors i la música de Cole Porter, són un clar camí cap a l’èxit d’aquest musical.

També s’han retallat alguns fragments de l’obra original que fan que aquest musical de Barcelona agafi un ritme més trepidant i menys pesat. Aquesta adaptació que canvia la situació del lloc on viuen a l’obra original els protagonistes per uns grans estudis de cinema, dóna un toc d’originalitat i modernor a l’obra que és molt interessant.

És un espectacle molt potent amb una música divertida, enganxosa i que fa ballar i amb una banda molt bona que toca en directe, col·locada en elevació per sobre l’escenari. Tot això fa que l’obra agafi un to de festa contínua i inesperada molt sorprenent. Les múltiples sorpreses tan escenogràfiques com de canvis de vestuari que apareixen a l’escenari no deixen a ningú gens indiferent.

Cal dir però que el so dels micròfons potser no és del tot clar ja que moltes vegades es perden algunes frases de les cançons que canten els actors.  Així mateix, el so de la banda, que és molt bona, a vegades es menja una mica als actors cantants que són dalt l’escenari.

Però en definitiva, Molt soroll per no res és un gran musical ple de sorpreses i grans actuacions, amb un fabulós engranatge, que t’ho fa passar molt bé i que emula els musicals de Broadway sortint-se’n amb nota.


Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *