Crítica: Ocells i Llops – TNC

Les nines, els ocells, els llops i la porcellana són els protagonistes d’aquesta obra dramàtica de Sagarra que ara es representa al Teatre Nacional de Catalunya. Ocells i llops és una obra modernista que llença una àcida crítica a la societat burgesa catalana del segle XIX i al món de les aparences amb una actuació magistral de Carme Conesa que encarna a una Lucrècia dolça, trencada i tendra.

ocells_llops

La guerra civil a la barcelona burgesa es viu d’una manera molt diferent. La situació privilegiada a la que sempre han viscut aquestes families es veu, de sobte, colpejada per una duresa que és capaç de fer explotar tot allò pel que sempre s’ha lluitat. Mentides, escàndols i comportaments inmorals són els que abunden en l’obra «Ocells i llops» on Sagarra vol desenmascarar a la burgesia en un moment en el que les màscares ja no serveixen per res.

Lurdes Barba ha pujat a l’escenari l’obra de Sagarra des d’un prisma on abunda la poesia i la tendresa. La constant simbologia amb els ocells, les gàbies i la porcellana acaba per dibuixar unes escenes que, dins la duresa de les mateixes, estan plenes de bellesa. A més a més, la interpretació que Carme Conesa aconsegueix amb Lucrècia és excepcional, sobretot en el moment en el que el personatge es posa malalt i l’actriu aconsegueix un brutal canvi en l’energia i el ritme escènic. Brutal.

ocells_llops2j

«Ocells i llops» té una estructura molt senzilla, tres fills, tres noticies escandoles, i una nina cada cop més fràgil. Però dins aquesta senzillesa, al TNC pots assistir a una peça poètica, propera i plena de lectures que no només van en línia a la temàtica social.

espectaculosBCN

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *