Crítica: Oliver Twist – T. Gaudí

Nota: 7 sobre 10

LA cia MAGATZEM D’ARS ha estrenat al Teatre Gaudí, el seu musical sobre la història d’Oliver Twist de Charles Dickens. Un musical de petit format amb una posada en escena senzilla però molt efectiva. Quatre actors en escena, dos nois i dues noies.

El musical parla sobre la orfandat de l’Oliver, un nen que viu a Anglaterra i que viu en un orfanat. El nen d’uns 8 anys coneix la vida i la misèria dels carrers de Londres del 1800 i s’endinsa en un món una mica complicat.

Una versió molt original d’Oliver Twist en format de musical al Teatre Gaudí

La versió de Magatzem D’Ars dirigida per Albert Pueyo és una versió reduïda però molt efectiva de l’obra original. Compta amb només quatre actors per a explicar la història més essencial; Dues noies (Xenia Nogué i Ivette Novell), qui interpreten els personatges dels dos nens (Dodger i Oliver) i dos nois (Arnau Armengol i Jordi Fornieles), que alternen els papers del cuiner de l’orfanat, del senyor que acull a l’Oliver a casa seva, algun altre paper secundari i el paper de Figgins.

La posada en escena de l’obra de teatre és molt bàsica. Només basant-se en dos espais fixes amb molt poca escenografia i el mínim d’atrezzo, es crea i s’explica tota la història. Aquest fet, convida a imaginar-se com serien aquests espais i llocs on es situa la obra. Però potser per a qui no conegui la història, a vegades es queda una mica pobre d’elements per tal d’entendre alguna escena.

Pel que fa a la música val a dir que és una música senzilla, però ben construida i molt efectiva per a l’obra. La música es basa molt en els pensaments i en l’acció que està passant a cada moment. És molt clara pel que fa a la lletra i el sentiment que desperta.

Els actors i actrius de l’obra, a més d’interpretar bé el seu paper fent-lo el més realista possible, vocalitzen molt a l’hora de cantar, fet que ajuda molt a entendre la història. D’altra banda, també cal dir que la música, en alguns moments és massa forta i tapa una mica les veus dels actors.

Com a punt negatiu també cal comentar que la música no és en directe, sinó enllaunada, cosa que fa que la música potser no arribi tant com altres musicals on hi ha present un instrument musical com ara el piano o una petita banda.

Malgrat això, Oliver Twist és un musical de Barcelona molt recomanable, ja que la seva posada en escena és molt interessant perquè convida a la imaginació, dóna un missatge molt clar i els actors i actrius ho fan molt bé.

Janna Ayesa

Janna Ayesa es actriz de teatro musical de Barcelona. Experta en el mundo de los musicales, colabora con Espectáculos BCN acudiendo a obras de teatro musicales y comedias.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *