Crítica: Titus Andrònic de Parking Shakespeare

Nuestra opinión

Nota: 8 sobre 10

Com cada estiu, la companyia Parking Shakespeare s’instal·la al Parc de l’Estació del Nord per oferir-nos un espectacle de Shakespeare a l’aire lliure. I, enguany, la companyia ha optat per fer un doblet: els dies parells del mes de juliol es pot veure la tragèdia de Titus Andrònic mentre que els dies senars és el torn de la comèdia L’Amansipament de les fúries.

Ahir vam anar a veure la tragèdia que, a més a més, és la primera obra tràgica de Shakespeare que treballa aquesta companyia. I val a dir que sempre gaudir de Shakespeare a un entorn natural, entre abres i la brisa estiuenca, és tot un plaer! 

Titus Andrònic de Parking Shakespeare, la primera tragèdia de la companyia

Personalment, la proposta que Parking Shakespeare fa cada estiu de portar les obres d’aquest autor a l’aire lliure, m’entusiasma. Trobo que és una boníssima forma d’apropar el teatre i, a més a més, els grans clàssics al públic general que pot tenir una experiència única en mig d’aquest parc de Barcelona.

Tot i això, és important esmentar que l’entorn pot ser una mica molest per poder gaudir plenament de la lírica de Shakespeare: gossos bordant, nens rient, gent parlant… A més a més, depenent de la distància on t’asseguis, és probable que et costi arribar-ho a escoltar tot.

Però a banda d’aquests petits problemes que són els que sempre hi ha quan es fa teatre al carrer, el cert és que la proposta de Parking Shakespeare sempre m’ha agradat moltíssim. I és que les obres de Shakespeare tenen un ritme i una conglomeració d’accions que és impossible que perdis el fil de l’argument.

Bones interpretacions per una obra repleta de tragèdia

El Titus Andrònic de Parking Shakespeare és una obra enorme en tots els sentits. Recordem que aquesta companyia no utilitza atrezzo de cap tipus, només la seva interpretació és la que omple l’escenari… i l’omple moltíssim! L’energia dels intèrprets no decau en cap moment i, entre tots ells, és important destacar a en Carles Gilabert, un Titus Andrònic inmens que ens fa viure la tragèdia en primera persona.

Ester Cort també ens va encantar, de fet, és una de les actrius que sempre més ens convencen en les produccions de Parking Shakespeare. Actua de veritat i té uns moviments molt ben estudiats que fan que, sense parlar, entenguis la personalitat i les emocions del seu personatge. A Titus Andrònic és la mare venjativa, la dona moguda per les passions i per les ganes de venjança i, realment, ho fa sublim.

Una adaptació amb tocs actuals i divertits

Tot i que sembli una bogeria, durant la funció de Titus Andrònic de Parking Shakespeare van haver-hi moments per a tot. I sí: també per riure. El motiu és que la versió que Israel Solà ens proposa té tocs fora de guió i que són realment divertits: comentaris dels personatges en veu baixa, accions molt pròpies de l’actualitat, etc.

En resum, Titus Andrònic de Parking Shakespeare és un gran clàssic de Shakespeare on t’has de preparar per viure de tot: morts, llàgrimes, crits de dolor… Però la cia ha sabut contrarrestar una mica aquest ambient i li ha donat moments més relaxats amb tocs d’humor que alleugeren el drama.

Com sempre, és un plaer veure a Parking Shakespeare als nostres parcs. Encara que hi hagi inconvenients com el soroll o les distraccions, sempre aconsegueixen contagiar-te de la seva passió per Shakespeare.

 

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *