Crítica: Una ronda – Musicals Barcelona

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 8 sobre 10

Una ronda és la comèdia musical d’Arthur Schnitzler i cançons de Cole Porter que s’està representant actualment al Versus Teatre.  La companyia Memory (reactivada amb aquesta obra) és qui s’ha encarregat d’adaptar-la al català i posar-la en escena.

Es tracta d’una comèdia sobre l’amor formada per deu peces teatrals totes d’un sol acte formada per una parella d’actors, on un de la parella repeteix en dues escenes successives creant una ronda que acaba amb el mateix personatge que ha començat.

Amb un ritme fresc i lleuger i una posada en escena treballada, la divertida comèdia de La ronda explica les relacions amoroses de diferents personatges que es troben. El constant dinamisme que provoca el fet de ser diferents històries i l’expectativa que crea en certs moments, fa que sigui una obra molt entretinguda i gens avorrida.

Un dels grans punts a favor que té aquest muntatge és que és un musical complet, ja que tan si parlem de la música, el ball i la interpretació tots tres punts essencials per un musical, estan sempre presents i molt ben sincronitzats. A més a més, la música és en directe, cosa de molt agraïr (amb el piano present a l’escena).

Si parlem dels actors, són actors joves que destaquen molt positivament tan en el cant, la interpretació i el ball. Tan els números corals com els solistes estan molt ben afinats i interpretats amb molta comicitat.  Les coreografies són ràpides i lleugeres. Molt ben integrades dins l’escena.

A destacar molt positivament l’integració del claqué dins l’espectacle, ja que li dóna un toc molt especial. Pel que fa a la interpretació teatral, és en tot moment versemblant i amb un toc d’humor molt interessant. A més, els actors també fan servir altres habilitats musicals durant l’obra. És el cas de l’actor Oier Madariaga que toca el saxo en un dels moments de l’obra.

Tot i que Una ronda es representa en una sala petita, està a l’altura d’un gran musical i de ser representat en un teatre més gran.

Resdacción de EspectáculosBCN

Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *