Crítica: Una vida al teatre

Nota: 9 sobre 10

La Seca Espai Brossa, presenta l’obra «Una vida al teatre», escrita per David Mamet i dirigida per Moisès Maicas. Una obra dirigida a cel·lebrar l’aniversari dels 50 anys d’Enric Majó als escenaris. L’obra que es representa a Barcelona està basada en els principals personatges que ha interpretat Enric Majó durant aquests anys i des que va començar a actuar l’any 1965.

Amb una posada en escena molt variable (molts canvis d’escena i fosc contínu) i un moviment constant, aquest espectacle de Barcelona, té un ritme trepidant i gens monòton. L’obra mostra el dia a dia de dos actors que treballen junts en una companyia estable on podem veure també la seva relació darrera l’escenari.

Un homenatge a la carrera d’Enric Majó amb «Una vida al teatre»

Els actors mostren una comicitat especial i una connexió constant entre ells. A destacar, les genials interpretacions de Dafnis Balduz i Enric Majó (els dos actors de l’obra) que interpreten escenes, moments quotidians que viuen i han viscut molts actors durant les seves funcions. A l’obra també podem veure la seva relació quan no són actuant, el què passa als camerinos, com es preparen…

Tot i que la comèdia i l’humor sempre hi són presents i hi tenen molt protagonisme, l’obra està plena de reflexions que fan plantejar molts aspectes del món teatral i ens fan empatitzar amb aquest. També hi trobem moments més realistes que fan plantejar altres aspectes de la vida a través del teatre.

Com a punt negatiu a destacar trobem el fet que constantment hi ha foscos, degut als múltiples canvis d’escena que apareixen a l’obra. Aquest fet fa que el ritme de l’obra, en algun moment caigui una mica, ja que trenca una mica el fil de l’obra.

Val a dir que potser l’obra va més adreçada a actors, directors i artistes que es dediquen al teatre i el viuen des de dins, ja que parla molt de tot el procés i les vivències entre actors que sorgeixen treballant en aquest món. Però tot i així, també mostra un punt de vista molt interessant per tots aquells qui no coneguin el món teatral tan des de dins.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *