Tot preparat per les Decennals 2021+1 a Valls

Tot preparat per les Decennals 2021+1 a Valls

A dia 20 de gener de 2022 s’ha celebrat l’acte institucional a l’Ajuntament de Barcelona presidit per l’alcaldessa de Valls Dolors Farré que donarà inici a les Festes Decennals 2021+1 a Valls a l’ocasió del 24è desenari de la Mare de Déu de la Candela a Valls. Festes que ofereixen una àmplia programació cultural des del 28 de gener fins al 6 de febrer.

Les Decennals 2021+1: una tradició cada 10 anys

Les Festes Decennals, Festa Patrimonial d’Interès Nacional amb origen i motiu religiós en honor a la patrona de la ciutat la Mare de Déu de la Candela, són unes festes que se celebren desenalment des de 1791. Sent aquest el primer cop en més de 2 segles que no se celebren en un any acabat en 1 a causa de la situació sanitària que va interrompre la seva continuïtat com Dolors Farré ha subratllat. Afegint també que:

Entre tots hem de fer que siguin un símbol. Un símbol de represa en pandèmia, en record als que ens han deixat i també en homenatge a tots aquells homes i dones que durant aquests anys ens han estat cuidant. I també un símbol de represa segura.

Amb una programació de més de 500 actes, les Decennals 2021+1 és una aposta ambiciosa i de grans magnituds que ha comptat amb la col·laboració de les 11 comissions participatives de Valls i més d’1 centenar de voluntaris.

Fet que Marc Ayala, el regidor de la cultura de l’Ajuntament de Valls, ha remarcat afirmant que les Decennals són un festival cultural preparat des de la ciutat i per la ciutat. Havent-hi el dia d’avui més de 32.000 entrades venudes, 14 funcions exhaurides i 6.000 entrades encara disponibles.

Una àmplia programació amb 525 espectacles i actes culturals

Les festes ofereixen un total de 525 actes en 40 espais diferents de Valls tant interiors com exterior, sent l’espectacle inaugural la Lluminària musical i l’acte de cloenda un piromusical. El director artístic de les Decennals Jordi Bertran ha remarcat la importància de les llums com una de les singularitats més importants per les festes que, a més, commemoren el centenari de les primeres lluminàries elèctriques.

Alguns dels noms dels artistes més reconeguts que apareixen al programa d’actes són:

  • La Oreja de Van Gogh
  • Rosario
  • Zoo
  • Els Amics de les Arts
  • Beret
  • Don Patricio
  • Itaca Band

A més d’oferir les festes una programació familiar apta per tots els públics amb més d’una trentena de propostes artístiques i una setantena de funcions.

La Trobada de les Colles Castelleres

Valls, el bressol dels castells, reunirà tal com ha explicat Bertran una quarantena de tallers amb ponències vinculats amb els castells i actuacions amb motiu de la Trobada de les Colles Castelleres que se celebrarà el diumenge 30 de gener.

A més, s’inclou al marc de les Decennals el simposi casteller per commemorar els 10 anys de la seva primera edició. On participaran fins a 6 de les 10 colles castelleres que van encapçalar el rànquing del baròmetre casteller el 2019 i el 2021.


 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *