Descobreix la nova temporada del Life Victòria

El Festival Life Victoria, de la mà d’Helena Mora i Marc Busquets fa la presentació de la nova temporada enmig d’un temps convuls. I ho fa en un entorn meravellós, el Recinte Modernista de Sant Pau, i amb petites mostres de concerts. La música no serà la cura per al virus, però és la cura de l’ànima.

Amb cantants i pianistes que ja han participat en anteriors edicions i noves incorporacions al festival, el programa és excepcional, com sempre, acurat i ben triat. Un programa que ens acaronarà l’ànima i ens farà més lleuger aquest temps ple d’entrebancs.

Programació del Life Victòria 2020/21

La temporada s’estén del 2020 al 2021 perquè no s’ha volgut rescindir cap contracte i que els intèrprets puguin participar-hi. El programa, amb els concerts d’enguany, ja es pot consultar a la web del Festival Life Victoria. La programació de l’any 2021 es podrà consultar més endavant.

El Festival continua basant el seu programa en tres elements que considera bàsics:

  1. Excel·lència artística
  2. Reivindicació del Talent jove
  3. Lied

El fil conductor de la programació serà el viatge, físic o espiritual, partint d’Invitation au voyage, de Charles Baudelaire i Henri Duparc.

L’any passat hi va haver dues residències artístiques, enguany n’hi haurà més. Com a novetat hi haurà un compositor resident: Albert Guinovart. I l’aposta pels cantants residents es fa més gran.

Enguany hi trobarem la soprano resident Helena Ressurreição que oferirà un concert a l’octubre, A song of many lands, inspirat en un disc els anys 70 de na Victoria de los Ángeles.  I debutarà a l’octubre 2021 debutarà a Oxford Lieder. Albert Alegret, també en residència, oferirà tres concerts dins del programa del Festival.

Francisco Poyato, artista resident, oferirà valsos de Brahms, en un concert al Palau de la Música, juntament amb Marta Matheu i David Alegret.

James Baillieu, que també és artista resident, oferirà un concert juntament amb Helena Ressurreiçao . Dos artistes residents que mostraran el valor de les residències artístiques.

El Festival arrisca amb formats nous i diferents, com Winterreise. Una aproximació del director d’escena Rafael Villalobos, que ens presenta un personatge que es busca a si mateix. Hi haurà cabaret, hi haurà cançó popular, òpera (“Diari d’un desaparegut”), tast de lied, aperitius… el Festival s’obre a nous àmbits, a música diferent… sempre amb el lied com a centre de tot.

Espais del nou festival Life Victoria

Els espais dels concerts seran el Recinte Modernista de Sant Pau, Jorquera Pianos, Museu de la Música, CaixaForum i el Palau de la Música, que continua la col·laboració amb el Festival després d’uns concerts en temporades anteriors que han estat un èxit.

El Primavera Life, que es va haver de suspendre a causa de la COVID, es reprèn al 2021, amb una combinació de màster classes i concerts. Com a novetat, hi haurà una residència artística, Clara Arnús Montsalvatge. Una col·laboració d’arts visuals i música.

En aquest festival podrem gaudir de cantants que van començar com teloners de figures ja consagrades, i que ara passen a primera línia. Cantants que hem vist créixer, que ara han passat a ser també figures de primer nivell. Una cantera de veus a qui la Fundació Life Victoria dóna l’oportunitat de créixer i brillar.

 


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *