Crítica: Diumenge – La Seca

Nota: 8 sobre 10

Una sala amb el mateix nom que l’autor de l’obra ens obria les portes al món de Joan Brossa.
Era dimarts però feien «Diumenge» i l’escena es presentava oberta, amb només dues files de públic però a tres bandes.

Una sala íntima, com totes les de La Seca, que per a l’ocasió s’havia vestit d’informal i avantguardista, trencant la composició d’escenari i espectadors a la que estem acostumats, potser per desorientar-nos una mica, que és el que fan les peces de Brossa, que ens parlen de la realitat però la pinten de colors surrealistes.

«Diumenge» és una comèdia que succeeix al saló d’una casa, una estona qualsevol en la vida d’una parella qualsevol. No es desenvolupa seguint l’estructura habitual de plantejament, nus i desenllaç, sinó que utilitza una situació concreta per mostrar una història (de la que nosaltres podem imaginar o inventar l’orígen i el desencadenament). Aquesta parella «qualsevol» són el Ramon (Àlex Casanovas) i la Ròmula (Àngels Bassas) i l’amic, és l’Enric (Abel Folk), amic de tots dos i alguna cosa més…

Volem destacar l’originalitat d’una obra que quan comença no ho sembla gens d’original: un matrimoni de la Barcelona dels seixanta, que discuteix però que no podríen viure lun sense l’altre.  Ens sembla fantàstica aquesta capacitat de convertir la quotidianitat, ni que sigui per uns segons, en màgia. Aquests tocs d’il·lusió que Joan Brossa ens cola enmig de les històries que explica i la gran actuació dels tres actors. Hermann Bonnín aconsegueix que siguem un amic més en aquest triangle, que desapareguin les barreres i que la distància entre els personatges i nosaltres sigui molt i molt curta.

Ens ho vam passar molt bé, vam emocionar-nos i riure, vam picar de mans i vam sentir nost i vam gaudir d’una gran actuació de tres professionals del teatre català. La recomanem i li posem un 8/10.

No us la perdeu!

Diumenge a La Seca – Espai Brossa

  • Horaris: de dimecres a dissabte a les 21 h
  • Preu: dimecres i dijous 12 € / divendres, dissabte i diumenge 20 €
  • Duració: 70 minuts
  • Idioma: català

 

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *