Crítica: El apellido comienza conmigo – La Badabadoc

Crítica: El apellido comienza conmigo - La Badabadoc

Consulta la cartellera teatral de Barcelona

[usr 3 img=»03.png»]

A la Badabadoc hi podem veure la vida real. Chaska Mori porta a escena el que li va passar a ella al Perú quan, després de la mort del seu pare, decideix comprar un terreny per fer-s’hi una caseta de vacances.

Allò que havia de ser un somni es converteix en un malson quan un mafiós li usurpa el terreny i ella ha de fer servir tot el que té i el que no té per recuperar-lo. Un món on la justícia i la màfia van de la mà, on tenir un bon advocat o no, pot significar-ho tot.

«Yo solo cumplo con mi deber.»

El apellido comienza conmigo, una obra basada en fets reals arriba a La Badabadoc

En aquesta lluita per recuperar el seu terreny, allò que és seu, Chaska Mori viurà una odissea personal que la durà a llocs insospitats tant físics com personals. Per un costat, descobrirà que ha d’acceptar maneres de fer que estan lluny del que ella acceptaria en situacions normals i que ara es veu obligada a acceptar.

«¿Matones?»

En la seva lluita personal, jurídica i extra jurídica, Chaska Mori acabarà retrobant un oncle que era un record vague de la seva infantesa i també descobrirà una família que ni sabia que existia… L’herència del seu pare serà molt més que una herència.

Chaska Mori ha creat un text que sap mantenir l’interès i ens fa seguir la seva història preguntant-nos què passarà després.

El muntatge utilitza fotos reals de la història de l’actriu i dramaturga, vídeo en directe, gravacions de veus d’amics i parents, i música en directe. Un escenari al·legòric, on es barregen la casa, la platja, el terreny, les fotos… on tot acaba com un petit pessebre… un diorama on no hi falta ningú.

El apellido comienza conmigo és un muntatge que se’ns fa proper, perquè Chaska Mori aconsegueix que ens solidaritzem amb ella, que simpatitzem amb al seva causa i amb la seva lluita.


  • El millor de l’obra: El text. Un text que connecta amb el públic.
  • El pitjor de l’obra: El ritme del muntatge. Massa pauses trenquen el fil.

Crítica: El apellido comienza conmigo - La Badabadoc

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *