Crítica: El Tarfuf al Teatre Eòlia – Teatre clàssic… i en vers!!!

Crítica: El Tarfuf al Teatre Eòlia - Teatre clàssic... i en vers!!!

Valoració: 9 sobre 10

El Teatre Eòlia ha organitzat el FESt(i)VERS…un festival de teatre en vers. Un tipus de teatre que es veu molt poc per aquí.

I el festival ha començat amb un clàssic dels grans: el TARTUF, de Molière, un text traduït per Bonaventura Vallespinosa. Una traducció feta amb molta cura i molt d’encert que manté el ritme dels versos i la seva gràcia.

El Tartuf de Molière arriba al Teatre Eòlia

Un repartiment on hi veiem gent que ja té moltes taules i gent molt jove. Una còctel molt ben aconseguit que fa que l’obra sigui encara més atraient. Uns actors que saben dir el vers i li saben donar vida sense cantarella ni cançons.

L’escenografia és senzilla: una taula gra i unes quantes cadires. Però s’aprofita molt l’espai del teatre, amb moltes portes que permeten el joc escènic amb entrades i sortides dels actors. El vestuari, d’època, acaba de donar forma al muntatge. El joc de llums, tancant i obrint cada acte, dóna ritme a l’obra. I la música, barroca, és tot un encert.

La direcció de Pere Sagristà-Ollé ha incidit en la faceta més còmica de l’obra. El drama que organitza Orgon al seu voltant, abduït per Tartuf, ens provoca tendresa i riures. En el fons, el tractament com una comèdia delirant ja ens fa saber que allò no pot acabar malament… Pere Sagristà-Ollé li treu ferro al drama i posa accent en la comèdia.

El TARTUF del Teatre Eòlia és un muntatge que ens fa enyorar el teatre més clàssic. El teatre que estima la paraula. Que estima el vers i que el cuida.

El TARTUF del Teatre Eòlia només ha estat quatre dies programat i és un muntatge que es mereix una estada molt més llarga damunt dels escenaris.

El proper muntatge és MOLIÈRE, de Carlo Goldoni. I el repartiment és similar. Això promet… i promet molt!!!


Consulta aquí tota la programació del Fes(i)Vers del Teatre Eòlia

Nicolas Larruy

El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *