El Teatre Eòlia acull un cicle de violència de gènere

El Teatre Eòlia acull un cicle de violència de gènere

Cartellera teatre Barcelona

Del 22 de febrer al 6 de març de 2022 al Teatre Eòlia es podrà veure un cicle de violència de gènere dedicat a la companyia Antzoki Teatteri sota la direcció de Tony Casla. El cicle consta amb 2 peces teatrals recents –Clowns i Carmen– que tracten sobre les diferents formes de violència de gènere i masclisme amb un to crític i de denúncia.

Un cicle de violència de gènere de la companyia Antzoki Teatteri

El nou cicle al Teatre Eòlia amb una duració de 15 dies posa el focus a la violència masclista a través de dos espectacles de la companyia Antzoki Teatteri. La companyia emergent, dirigida pel dramaturg Tony Casla, va néixer a Madrid el 2012 amb una voluntat de crítica social i de reflexió, fins que el 2014 es van traslladar a Barcelona. Amb 10 anys de trajectòria, la jove companyia teatral ha fet gires internacionals arribant els seus espectacles fins a Llatinoamèrica i rebent les seves peces múltiples premis.

Clowns i Carmen són els 2 espectacles que conformen el cicle

El cicle és un díptic compost per dos dels espectacles més recents de la companyia que denuncien i retraten la violència masclista en l’actualitat: Clowns i Carmen. Són peces teatrals premiades que arriben per primera vegada a Barcelona a un preu a partir de 14 €. I amb un preu especial que ofereix el Teatre Eòlia de 20 € el pack.

Clowns

És la peça que es podrà veure del 22 al 27 de febrer al Teatre. Es tracta d’un espectacle gestual sense text on s’explica la història d’una mare que fuig amb les seves dues filles del maltractament masclista exercit pel marit i pare. Qui és referit com el drac o bèstia. És un cant a l’esperança necessari que du 11 premis a l’esquena, d’entre el qual hi ressalta el Gran Premi d’Espanya d’Arts Escèniques 2020/21.

Carmen

El segon espectacle que es podrà veure de l’1 al 6 de març és Carmen, espectacle que va quedar finalista al Gran Premi d’Espanya d’Arts Escèniques 2020/21. És una adaptació lliure de la novel·la curta clàssica de l’escriptor francès Prosper Mérimée (1845) que du el mateix nom. Aquí Carmen, a diferència de la novel·la original qui és una jove gitana que treballa com a cigarrera, és una dona empoderada i popular que balla trap i hip hop.


El Teatre Eòlia acull un cicle de violència de gènere

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *