Entrevista a Parking Shakespeare

Nuestra opinión

Parking Shakespeare torna aquest 2013 a presentar al Parc de l’Estació del Nord una de les obres del dramaturg William Shakespeare: «Nits d’estiu«. Seguint amb la seva filosofia d’apropar el teatre a tot tipus de públic, la companyia torna a presentar fins al 4 d’agost una proposta on tu decideixes quants diners vols aportar. Aire lliure, Shakespeare i passió pel teatre són les tres principals característiques d’aquesta gran companyia.

La cia Parking Shakespeare

Sobre l’escenari

1. Des del 2009 fins ara heu estat representant obres de Shakespeare durant els mesos d’estiu. Com descriuríeu la vostra evolució professional?

Continuem sent una companyia amb el mateix desig: aconseguir apropar els clàssics de Shakespeare a tots els públics. Es veu que hem evolucionat perquè, cada vegada més, coneixem més la manera de fer teatre al parc. A més, com que hem fet PARKING D’HIVERN, ens ha ajudat a continuar treballant com a companyia en aquests temps tan difícils.

2. Quin és el motiu de representar teatre a l’aire lliure?

Sobretot, el fet que a l’estiu ve molt de gust estar a l’aire lliure, i encara més al nostre país, on el temps normalment acompanya a fer-ho. I, alhora, per acostar el teatre a gent que potser no hi aniria, i si és en un parc, potser ho fan!

3. I per què ho feu de manera gratuïta?

Fem entrada gratuïta, i al final la gent fa una aportació voluntària segons les seves possibilitats econòmiques. No volem que les dificultats per arribar a final de mes siguin un impediment per anar a veure teatre. I si ajudem a fer passar una bona estona i a oblidar-se dels problemes una estona, ja ha servit d’alguna cosa.

4. No feu servir escenografia ni equips de llum ni de so, per tant el treball interpretatiu i textual ha d’estar molt cuidat. Quant de temps us hi esteu per preparar una obra abans de presentar-la a públic?

Quatre setmanes intensives. Abans fem un parell de lectures per preparar els assajos.

5. Sou una companyia gran en què treballeu 12 actors i actrius. El treball en equip deu ser un dels vostres forts, no?

Sense el treball en equip i les ganes, aquest projecte no seria possible. A part que ens ho passem molt bé treballant junts. Una altra de les raons per les quals va néixer Parking d’Hivern.

6. Des que el 2009 vau començar, heu interpretat cinc obres de Shakespeare: «L’amansiment de la fúria”, “La comèdia dels errors”, “El somni d’una nit d’estiu”, “Treballs d’amor perduts” i, aquest 2013, «Nit de reis (o el que vulgueu)”. Hi ha cap motiu que us hagi fet escollir aquestes peces i no unes altres?

Cada any mirem com ho podem fer i la manera de triar-ne una o altra varia. Quant a «L’amansiment de la fúria”, que va ser la primera, la vam triar perquè feia uns 25 anys que no es representava a Catalunya i m’agrada molt. De fet, Parking Shakespeare neix de les ganes de voler veure-la i no poder fer-ho. Les altres, de mica en mica…

 

7. El 2012 vau estar convidats al Festival Sonnet Sunday del Shakespeare’s Globe de Londres. Què va significar això per a vosaltres?

El reconeixement a la nostra feina des de l’exterior. La feina que havíem estat fent des del 2009. El fet que des de la “casa” de Shakespeare et convidin a representar la teva llengua és tot un honor. Sempre podrem dir que vam ser els primers a dir Shakespeare en català al The Globe.

8. Des del 15 de juliol estareu representant «Nit de reis» al parc de l’Estació del Nord de Barcelona. Per què creieu que la gent ha d’anar a veure-la?

Perquè passarà una bona estona a la fresca gaudint d’una comèdia de Shakespeare a l’aire lliure.

parking_shakespeare1

Al backstage 

1. Si com a companyia fóssiu un color, quin color seríeu?

El blanc i el negre. Som una companyia de contrastos.

2. Quina ha estat la millor crítica que us han fet mai?

Quan la gent ens diu “gràcies” i “continueu fent Parking Shakespeare.”

3. A qui admireu?

 A molta gent, no sabríem per on començar. Els nostres referents: Shakespeare’s Globe, Shakespeare in The Park a Nova York i els Shakespeare a Regent’s Park de Londres. A part de la Royal Shakespeare Company.

4. Un record d’aquests 5 anys.

Només un? Última funció de Treballs d’amor perduts amb el parc ple, amb més de 600 persones!

 5. Quins són els vostres projectes de futur com a companyia?

Preparar el nou projecte de Parking d’Hivern.

espectaculosBCN

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *