Entrevista: Anna roig i l’ombre de ton chien

Per Elia Tabuenca

Anna roig i l’ombre de ton chien presenten el seu nou disc «Un pas i neu i un pas» dins el festival Cruïlla 2015. Després d’haver estat tot l’hivern als teatres de Catalunya, ara, amb el bon temps, surten a l’exterior per oferir concerts a l’aire lliure per arreu del territori. A espectáculos Barcelona hem volgut entrevistar a aquest grup de música catalana tan original i autèntic.

  • 1. Amb la gira de presentació del vostre últim disc «Un pas i neu i un pas» heu actuat a escenaris propis dels concerts i a teatres. Amb quin escenari us quedeu?

Els escenaris de teatres i auditoris ens agraden molt perquè permeten crear un ambient molt especial en l’espectacle (amb les llums i posada en escena), però també estem gaudint molt ara que fem concerts exteriors amb la gira del nostre 10è aniversari. Són maneres diferents d’arribar al públic, però l’important és que hi arribem de les dues maneres, i és molt gratificant.

  • 2. Aquest estiu comenceu una nova gira per celebrar els vostres 10 anys sobre els escenaris. Com descriuríeu aquests anys?

Han passat moltes coses en aquests 10 anys. Al principi érem un grup de versions de “Cançó francesa” i ens dèiem “L’ombre de ton chien”. Vam estar 3 anys fent versions, fins que ens van decidir per fer cançons pròpies, composades per l’Anna, i passar-nos a dir “Anna Roig i L’ombre de ton chien”. Vam fer un primer disc, després un segon i ara fins i tot en tenim un tercer… L’evolució fins a dia d’avui ha estat molt maca, tot molt progressiu però a la vegada amb força.

  • 3. Creieu que sou el mateix grup ara que el que fa 10 anys? I com creieu que ha evolucionat la vostra música en aquests anys?

Som les mateixes 5 perones que fa 10 anys però, evidentment, hem crescut tant a nivell artístic com a nivell de solidesa del projecte, d’expectatives i d’experiència adquirida. En les nostres cançons també s’hi percep una evolució, tenim altres coses a dir que quan vam començar, i això és una cosa normal i molt sana per a qualsevol projecte.

  • 4. Les cançons sobre el vostre últim disc, sobre què parlen? Hi ha cap temàtica recurrent en la vostra producció musical?

Les cançons d’”Un pas i neu i un pas” parlen de paisatges, reflexions, sensacions… Es pot dir que en aquest últim disc hem deixat de banda el filtre de l’imaginació que en anteriors discs ajudava a l’Anna a expressar les coses transformant-les en personatges, històries o situacions peculiars. En aquest últim disc l’Anna ha tingut ganes d’expressar la realitat tal com l’anava percebent, sense haver-la de transformar, amb tota senzillesa.

  • 5. Si haguéssim de parlar d’influències musicals, quines creieu que seríen?

Les influències musicals del grup són molt diverses. La principal influència és la “Cançó francesa”, però el jazz i el pop també hi ha tingut molt a veure.

  • 6. I ja, per acabar, com descriuríeu el vostre registre musical?

El nostre registre musical podria ser una barreja de cançó catalana i cançó francesa, banyades amb les mil influències de cadascun dels 5 músics, que fan que haguem aconseguit un estil bastant propi.

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *