Entrevista: Anna Sabaté (actriu)

Per Elia Tabuenca
Anna Sabaté encarna a Virgina Woolf dins l’obra «El desvetllament d’una papallona nocturna«, peça que ha format part de l’Atrium Lab a la Sala Atrium. Des d’espectáculos barcelona hem volgut entrevistar-la per conèixer, una mica més en profunditat, a l’actriu Anna Sabaté.
Si vols conèixer millor el món de la cultura, et convidem a consultar la nostra secció d’entrevistes on podràs veure entrevistes de tot tipus com la que vam fer-li a en Pep Garcia Pascual, director de la cia Parking Shakespeare
Imatge extreta de Flickr.com

Imatge extreta de Flickr.com

  • 1. T’identifiques amb cap aspecte del monòleg que interpretes al «Desvetllament d’una papallona nocturna«? 

Sí, amb molts. Sento que és un discurs universal que d’alguna manera tots compartim i ens hi identifiquem. La soledat, la necessitat de viure, de comunicar-nos, de ser estimats, de ser nosaltres mateixos, de trobar el nostre propòsit a la vida. I els dubtes, les contradiccions, les pors constants. Tot és ple d’humanitat en majúscules. 

  • 2. Què és el que més t’ha costat a l’hora de preparar aquesta peça dramàtica? 

El text! Estudiar el text!!!! Uf! Quin patir…

  • 3. Quant de temps t’ha costat preparar aquest intens i profund personatge de la Virgina Woolf?
Aproximadament un mes i mig, assajant dues o tres hores diàries
Foto extraída de Verkami

Foto extreta de Verkami

  • 4. Després de la Sala Atrium, teniu pensat estar a més espais teatrals? 

Sí. Voldriem estar a una sala que per la seva línia de programació doni cabuda a aquest tipus d’espectacle i de discurs a favor del compromís, la cultura, l’Art i l’ofici de l’Actor. La Sala Atrium, per descomptat, n´és una. En tot cas, volem seguir pujant Virginia Woolf a l’escenari, sense cap mena de dubte.

  • 5. Per què Virgina Woolf? 

En Jesús Fernandez, el director i dramaturg de la peça, tenia aquest text al calaix des de fa ja alguns anys. M’ho va propasar dos cops. El segon cop, fa dos anys, la nostra situació política, económica i social era molt diferent. Vaig sentir que era el moment de fer escoltar les paraules d’aquesta dona,  la força del seu discurs i la seva lucidesa.

Virginia era una dona avançada al seu temps que va patir molt per no trobar el seu lloc en un món farcit de miratges i inconsciència. El seu discurs segueix vigent, els seus textos toquen el moll de l’ós. Tenia pebrots, vaja. I creiem que seguim necessitant personatges coratjosos que diguin les veritats sense concessions. Per nosaltres és molt inspirador, com artistes i com a persones.

El desvetllament d’una papallona nocturna és una obra de teatre a Barcelona que podràs tornar a gaudir a partir del mes de setembre del 2015 a la sala Atrium.

Elia Tabuenca

Elia Tabuenca, filóloga hispánica y periodista digital especializada en cultura y viajes. Lleva más de 8 años dedicada al sector y es una apasionada del teatro, de la literatura, de la música y de los viajes por todo el mundo. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *